Nokia končí v Amerike s OS Symbian a S40

V rozhovore pre internetový server AllThingsD sa riaditeľ dcérskej spoločnosti Nokia Chris Weber v USA vyjadril, že firma končí s predajom mobilných telefónov s operačným systémom Symbian a S40 na americkom kontinente. Firma sa tam chce venovať výhradne predaju smarfónov s operačným systémom Windows Phone 7.

Prečítajte si: Nokia prinesie vo svojich smartfónoch WP7 Mango (26. 5. 2011)

Do týchto modelov, ktoré sa majú na mobilnom trhu objaviť koncom tohto roka, vkladá fínska Nokia veľkú nádej. Podľa ich slov venujú všetko svoje úsilie novým zariadeniam, od ktorých čakajú úspech. Ten by Nokia naozaj potrebovala, pretože ich posledné hospodárske výsledky určite nie sú podľa predstáv akcionárov.

Nokia logo

Nokia sa ďalej vyjadrila, že sa chce zamerať na predaj výhradne prostredníctvom mobilných operátorov. Dôvodom má byť nízka marža pri predaji spotrebiteľom za plnú cenu. Spoločnosť Nokia nemá záujem ani o uvedenie očakávaného smatrfónu s operačným systémom MeeGo Nokia N9 v USA. V Amerike má Microsoft silnú pozíciu na trhu, preto si Nokia sľubuje od nových smartfónov s operačným systémom Windows Phone 7 väčší úspech než dosiahla so Symbianom. Neostáva nám nič iné, len zaželať Nokii veľa šťastia.

Zdroj: allthingsd.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu