Telekomunikačný ombudsman uznal 23 podnetov

V druhom štvrťroku 2011 sa telekomunikačný ombudsman zaoberal spolu 78 spotrebiteľskými podnetmi. Z nich 55 bolo neopodstatnených. Ako opodstatnené vyhodnotila ombudsmanka deväť podnetov, a ďalších štrnásť prípadov bolo zaradených do kategórie uznaných, čo znamená, že nebola preukázaná chyba na strane Orangeu, a napriek tomu vyšla spoločnosť zákazníkom zo špecifických dôvodov v ústrety. Celkovo telekomunikačný ombudsman riešil v prvom polroku 160 podnetov, z čoho až 119 bolo vyhodnotených ako neopodstatnené.

Za opodstatnené uznala v 2. štvrťroku 2011 ombudsmanka celkovo 9 spotrebiteľských podnetov. V dvoch prípadoch bola príčinou systémová chyba, v ostatných prípadoch išlo prevažne o zlyhanie ľudského faktora, prípadne o kombináciu. V jednom prípade to bolo napríklad nepriznanie benefitu z dôvodu chyby v systéme či príliš dlhé čakanie na novú aktiváciu služby pre nekorektne spracované storno predchádzajúceho Dodatku.

V prospech zákazníka však telekomunikačný ombudsman uznal ďalších 14 podnetov. Pri uznaných podnetoch ide o prípady, v ktorých nebolo zistené pochybenie na strane operátora, či dokonca bolo preukázané zavinenie na strane zákazníka. Ombudsmanka v týchto prípadoch prihliadala prevažne na zachovanie dobrých vzťahov s dlhodobými zákazníkmi a tiež na sociálne a ľudské dôvody.

Do kategórie neopodstatnených podnetov bolo v druhom štvrťroku zaradených 55 z celkového počtu zaslaných sťažností, pričom 25 z nich nemohla ombudsmanka riešiť vzhľadom na to, že podnet ešte vôbec neprešiel reklamačným konaním.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu