Nokia N9 v ponuke švajčiarskeho operátora Orange

Internetový server GSMArena priniesol informáciu o chystanom uvedení očakávaného modelu Nokia N9 na trh. Na stránke švajčiarskeho operátora Orange je v e-shope informácia o dostupnosti tohto smartfónu od 15. septembra 2011.

ZÁKLADNÉ INFO: Nokia N9

Nokia N9 je prvý aj posledný model fínskeho výrobcu s operačným systémom MeeGo. Aj keď tento systém vyzerá sľubne, podľa šéfa Nokie sa chce spoločnosť zamerať na produkciu smartfónov s operačným systémom Windows Phone, ktorých uvedenie sa očakáva na sklonku roka 2011, a o ďalšom zariadení s OS Meego v budúcnosti neuvažuje.

Nokia N9

Nokia N9 ponúka 1 GHz procesor, veľký 3,9'' dotykový AMOLED displej s rozlíšením 480 x 854 bodov a pomerom strán 16:9. Osemmegapixelový fotoaparát s nahrávaním HD videí a dvojitým LED bleskom má aj automatické zaostrovanie, ktoré mnohým modelom od Nokie chýba.

V ďalšej výbave nájdeme veľkú 16 alebo 64 GB vstavanú pamäť bez možnosti rozšírenia pomocou pamäťových kariet, Bluetooth, Wi-Fi, GPS, HSPA i 3,5 mm jack. Nielen na bezhotovostné platby využije majiteľ implementovaný NFC čip.

Prečítajte si: Príslušenstvo: Nokia prináša NFC reproduktor a hudobný prijímač (28. 7. 2011)

Keďže bude Nokia N9 dostupná u švajčiarskeho operátora Orange, dá sa predpokladať, že by sa mohla objaviť aj u toho nášho slovenského.

Zdroj: gsmarena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu