T-Mobile: nové rozšírenie pokrytia 3G sieťou (aktualizované)

Pôvodný článok: 1. 8. 2011 00:00

Operátor T-Mobile od 29. júla 2011 opäť rozšíril svoju 3G sieť do nových lokalít. Pribudli mestá Levoča,

Rožňava, Tvrdošín, a obec Nižná, v ktorých sa zákazníci môžu pripojiť do rýchlej dátovej siete a sťahovať súbory teoretickou rýchlosťou až 7,2 Mbps.

V Kremnici, Gbeloch a Novej Bani operátor sprístupnil pre zákazníkov aj nadstavbu HSPA+ a môžu tak využiť maximálnu teoretickú rýchlosť do 21 Mbps. Zákazníkov T-Mobilu určite teší neustále pokrývanie nových oblastí, no okresné mestá na východe republiky opäť chýbajú. Aj v Humennom, Vranove nad Topľou, Snine či Stropkove by radi surfovali rýchlejšie. Snáď sa čoskoro dočkajú.

Prečítajte si: T-Mobile: viac než polovicu populácie pokrýva 3G sieť (13. 7. 2011)

Na nedávnej tlačovej konferencii sme sa tiež dozvedeli, že pokrytie Flash-OFDM sa bude pravdepodobne viac orientovať (mieriť) na vidiek a v mestách môže dokonca aktuálny signál Flash-OFDM zoslabnúť. Tam bude mať totiž prednosť 3G a jeho nadstavby. Dosah staršej 450 MHz technológie je väčší, a preto je jej využitie na vidieku a posilnenie pokrytia týchto oblastí pochopiteľné.

TM pokrytie 3G

Mapa pokrytia: www.t-mobile.sk

Za tip ďakujeme čitateľovi s nickom SotiQ

Doplnené 3. 8. 2011 16:40

Podľa informácií z dnešnej tlačovej správy je HSPA+ dostupné aj v meste Modra a v obciach Limbach, Svätý Jur a Veľké Úľany. Technológia HSPA+ do 21 Mbps je tak dostupná už v 59 lokalitách na Slovensku.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu