On-line Nokia Mapy aj pre Android a iOS

Vývojári z Nokia Beta Labs vydali tento týždeň novú beta verziu aplikácie Nokia Maps 3.08, ktorá okrem pár vylepšení prináša aj možnosť zobrazenie máp na zariadeniach s operačným systémom Android a iOS.

Na týchto zariadeniach stačí ísť cez webový prehliadač na stránku m.maps.ovi.com a zobrazia sa Nokia Mapy v beta verzii. Samozrejme off-line režim tu nefunguje, preto je nutný pri používaní týchto máp väčší dátový balík operátora alebo prístup na Wi-Fi sieť. Rovnako tu nenájdete hlasovú navigáciu, iba plánovanie trasy.

Nokia MapyNokia Mapy

Po načítaní mapy sa zobrazí vaša aktuálna poloha, v pravom dolnom rohu je ikona na prepínanie režimov zobrazenia - klasická mapa, satelitný pohľad a zobrazenie mestskej hromadnej dopravy spolu so zastávkami. Môžete si naplánovať trasu autom alebo peši či vyhľadať záujmové body. Pri zväčšovaní a zmenšovaní mapy funguje na iOS funkcia Pinch-To-Zoom. Internetovú stránku môžete použiť aj v počítači, funkcie sú rovnaké ako pri mobilnej verzii. Na zväčšovanie a zmenšovanie mapy tu slúži rovnako ako na OS Android znamienko plus a mínus.

Nokia MapyNokia Mapy

Pretože ide o beta verziu, nemusí korektne fungovať na všetkých zariadeniach a webových prehliadačoch.

Zdroj: conversations.nokia.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu