Nokia Siemens Networks - prvý hovor v režime Dual Full Rate

Nokia Siemens Networks uskutočnila prvý predkomerčný hovor na svete s využitím vlastnej softvérovej funkcie Orthogonal Sub-Channel Dual Full Rate (OSC-DFR) pre siete GSM. Vďaka tejto funkcii môžu operátori sietí GSM využívať dvojnásobnú výhodu, a to až 100 % navýšenie kapacity siete pre hlasové služby a značné zlepšenie kvality hlasového prenosu. GSM je ďaleko najrozšírenejšia mobilná technológia s viac než štyrmi miliardami účastníkov na celom svete.

Kimmo Virkki, vedúci manažmentu produktov GSM v spoločnosti Nokia Siemens Networks uviedol, že OSC-DFR môže operátorom znížiť výdavky na kapitál a operácie, pretože vyžaduje menej prenosových jednotiek a priestoru na základňové stanice, ako aj menšie transportné kapacity. Funkcia OSC-DFR okrem toho umožňuje operátorom vybaviť viac hlasových a dátových prenosov v existujúcom spektre, čím umožňuje opakované využívanie alebo preradenie služieb 3G / LTE do frekvenčných pásiem GSM.

Nokia Siemens Networks

Nová funkcia pre siete GSM od spoločnosti Nokia Siemens Networks sa začne používať v pilotnej zákazníckej prevádzke od konca júna 2011.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu