Držiak Brodit

RECENZIA držiaka Unikátne pevné pasívne aj aktívne držiaky do auta pre konkrétne modely PDA a mobilných telefónov.

Ak chcete držiak mobilu či PDA do auta, máte niekoľko možností:

- ak máte šťastie, dostanete držiak v balení zariadenia,

- kúpiť si univerzálny držiak na sklo,

- kúpiť si ťažkú montážnu sadu

- kúpiť s držiak Brodit.

Ak vlastníte komunikátor, PDA či smartfón väčších či menších rozmerov, určite poznáte problémy so zháňaním držiaka do auta. Chcete určite čo najmenší, ale čo najpevnejší držiak, ktorý upevníte nenápadne do prístrojovej dosky podľa vašich predstáv. Držiakov Brodit je niekoľko desiatok typov. Na mnohé typy Nokií, Motorol, Sony Ericssonov, MDA, SPV a množstva ďalších prístrojov. Nechýbajú ani držiaky pre najnovšie modely (Nokia E90, 6120 classic a podobne). Celá sada sa skladá z dvoch častí - konzoly a držiaka. Auto vám pravdepodobne vydrží dlhšie, konzolu si teda necháte niekoľko rokov. Do nej môžete pripevňovať držiaky aj každý polrok. Je teda jasné, že celá súprava sa prispôsobuje typu auta aj typu mobilu (vreckového počítača).

Celá súprava sa skladá z dvoch častí:

- konzoly, ktorá sa zasúva do škár v prístrojovej doske...preto vyberáte špecializovanú konzolu pre vaše auto,

- držiaka, ktorý sa primontuje štvoricou skrutiek do konzoly...preto vyberáte špecializovaný typ pre váš mobil.

Vyhľadávanie typu mobilného telefónu (či PDA) a auta nájdete aj na brodit.com. Držiaky Brodit robia aj pre najnovšie Porsche Boxter, aj Škodu Favorit.

U nás držiaky Brodit predáva firma Synetics na stránkach notebookshop.sk.

Najprv si vyberiete konzolu ProClip, nielen podľa značky, modelu a roku výroby vášho auta, ale aj podľa jej umiestnenia v rámci interiéru (vedľa ručnej brzdy, na výstupoch z ventilátora, vedľa odkladacej skrinky...). Ja som vyžadoval, aby Nokia E61 čo najmenej prekážala akémukoľvek prvku v palubnej doske. A tak som ju umiestnil medzi stredový panel a pravú odkladaciu skrinku. Cena konzoly je jednotná, necelých 900 korún.

Potom si objednáte samotný držiak Brodit za cenu od 1 000 do 3 000 Sk, podľa typu telefónu. Aktívne držiaky (s nabíjaním) sú drahšie než pasívne (bez nabíjania).

Spočiatku sa vám to možno zdá ako vysoká investícia, ale sú medzi nami aj ľudia, ktorí si kupujú smartfóny a vreckové počítače na dlhší čas, chcú ich mať v aute na pevnom mieste, ktoré neruší a neláka zlodejov ako prísavka na sklo. Pri predaji telefónu môžete ponúknuť aj držiak a nový majiteľ si už kúpi len konzolu. Vy pri výmene mobilného telefónu tiež kúpite už len samotný držiak, konzola vám ostane.

Záver

Brodit sa mi za niekoľko týždňov používania veľmi dobre osvedčil. Nokiu E61 nabíja (odporúčam nabíjať s rozvahou), pevne ju drží a tak mi slúži aj ako navigátor. No najviac sa mi páči, že mi neprekáža ani v zornom poli (ako držiaky na sklo), ani pred prístrojovou doskou (ako ťažké sady). Veľkou výhodou je tiež, že sa nemontuje, po jej odňatí ani nepoznáte, že v aute nejaký držiak bol. Upevnenie do škár v prístrojovej doske je jasné z nasledujúcich videí.

Produktové video: www.brodit.se/images/Brodit.wmv

Dôležité odkazy:

synetics.sk

notebookshop.sk

brodit.se

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 13.07.2007 - 01:39

Atlis: Hm, no na ich strankach su tri druhy drziakov pre moje auto, no obavam sa, ze pchanie niecoho medzi spary by som velmi neriskoval. Pokial niekto pouziva navigaciu v aute s drziakom na sklo, urcite si ho da vlavo od volantu co najnizsie a ona potom zabera minimum zo zorneho pola, naviac, je vzdy mozna vizualna kontrola mapy na displeji, kdezto navigacia nikde pri nohach spolujazdkyne, kde by mi ju asi niekto urval a moze sposobit neprijemnosti - je totiz uplne mimo zorneho pola vodica. Ak ma ale niekto tak velky telefon ako je napriklad E61, moze byt toto riesenie vhodne.

anonymous13.07.2007 - 09:31 Trvalý odkaz

palo: ja mam Brodit uz pol roka na moju N80 a som s nim velmi spokojny mam ho uchyteny na ofukoch a vobec mi neprekaza pri vyhlade a pritom mam mobil stale pod kontrolov aj pri navigacii mozem len doporucit...

anonymous13.07.2007 - 15:05 Trvalý odkaz

Matrix44: tak som pozeral navod na montaz do mejeho auta, a skoro mi prislo zle ! Tak takuto HRUBU montaz odporucam tak akurat do stareho zigulaka, alebo do nejakeho lacneho firemneho vozidla kde potrebujem nejake lacne riesenie a na aute mi nezalezi. Toto si urcite nekupim !

anonymous13.07.2007 - 19:01 Trvalý odkaz

jano: Neviem, co je na tej instalacii hrube. Pri pevnej instalacii su len 2 moznosti. Bud sa da drziak navrtat priamo na palubovku, alebo sa da pouzit konzola (do ktorej sa drziak navrta). Konzoly pre svoje auta dodavaju aj priamo vyrobcovia aut, tato od Broditu je ale lacnejsia.

anonymous15.07.2007 - 11:08 Trvalý odkaz

aston: Takeho plastu je Ebay plna za 500 Sk aj s nabijackou a postovnym, clip na vetraky a okno a tiez podla typu. Reklamny clanok? Drziak 4 f3.

Celá diskusia 5 príspevkov