Nokia predstavila Ovi Mapy 3D

Spoločnosť Nokia dnes predstavila rozšírenie webovej verzie Ovi Máp o fotorealistické 3D modely metropolitných oblastí. Zobraziť v 3D si teraz môžete Prahu, Viedeň a ďalšie svetové mestá. Vďaka fotorealistickým 3D modelom svetových metropol si ľudia môžu urobiť o mieste predstavu ešte skôr, než sa tam sami pozrú. Táto bezplatne dostupná funkcia dodáva Ovi Mapám nový rozmer a umožňuje ľuďom preskúmať rôzne miesta novým spôsobom.

Nové 3D zobrazenie začína pohľadom z vtáčej perspektívy. Používatelia sa potom môžu ľubovoľne približovať či vzďaľovať, alebo sa pohybovať okolo jednotlivých objektov, ako sú budovy a stromy, priamo zo svojho počítača a objavovať tak síce virtuálnu, ale predsa veľmi realistickú podobu miest. 360° panoramatické fotografie vytvorené priamo v jednotlivých uliciach potom dopĺňajú celkovú predstavu o tom, ako dané miesto vyzerá.

V skúšobnej verzii je dostupných celkovo dvadsať metropolitných oblastí, pričom sa počet fotorealistických modelov bude postupne zvyšovať. Zobrazenie s využitím panoramatických fotografií je teraz k dispozícii pre päť miest: Kodaň, Helsinky, Londýn, Oslo a San Francisco.

Nokia Ovi 3D

Fotorealistické 3D modely metropolitných oblastí sú dostupné v nasledujúcich mestách:

Barcelona, Boston , Chicago, Londýn, Kodaň, Praha, Florencie, Miláno, Miami, New York, Helsinky, Las Vegas, Los Angeles, Madrid, San Francisco, Stockholm, Oslo, Toronto, Benátky, Viedeň.

Navštívte maps.ovi.com, nechajte webový prehliadač automaticky stiahnuť plugin a sledujte vybrané mestá ako z helikoptéry.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu