Nokia Ovi Store dosiahol 5 miliónov stiahnutí denne

Spoločnosť Nokia oznámila, že jej Ovi Obchod zaznamenal za posledný rok takmer osemnásobný rast. Dosiahol hranicu necelých päť miliónov stiahnutých aplikácií denne. Výrazne tomu pomohli nové smartfóny Nokia N8, Nokia C6-01, Nokia C7 a Nokia E7.

Prečítajte si: Samsung Apps má 100 miliónov stiahnutých aplikácií (7. 4. 2011)

Na celkovom počte denných stiahnutí sa podieľajú takmer pätnástimi percentami. Cez dvesto miliónov používateľov systému Symbian má k dispozícii viac než štyridsaťtisíc položiek. Týždenne pribudne do Obchodu približne tisíc aplikácií. Navyše už 153 vývojárov zo 41 krajín prekročilo pri svojich aplikáciách hranicu 1 milióna stiahnutí.

Ovi Store

Spoločnosť Nokia tiež nedávno umožnila za nakúpený obsah platiť prostredníctvom mobilného operátora u 112 operátorov na 36 trhoch. To je 25-násobne väčšia hodnota, než akú dosahuje najväčší konkurent spoločnosti Nokia. Platba prostredníctvom operátora pritom štvornásobne zvyšuje počet uskutočnených nákupov.

Prečítajte si: Android Market šliape na päty App Store (28. 3. 2011)

Tieto príležitosti pre vývojárov sa momentálne rozširujú i do zariadení na platforme Nokia Series 40. Aktualizovaný Ovi Obchod, dostupný predtým iba pre nové telefóny na platforme Symbian, zaznamenal za posledné dva mesiace viac než 35 % rast v počte stiahnutých aplikácií pre zariadenia Series 40. Tie teraz majú približne štvrtinový podiel na celkovom počte stiahnutí.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu