Asus Eee Pad Transformer - tablet či netbook?

Asus na svojej webovej stránke predstavil nový tablet Eee Pad Transformer TF101. Vďaka prídavnej dokovacej stanici sa može tablet premeniť v krátkej chvíli na netbook s plnohodnotnou QWERTY klávesnicou a touchpadom. Podobný tablet s QWERTY klávesnicou Asus Eee Pad Slider sme vám predstavili pred mesiacom.

Asus Transformer

Eee Pad Transformer má ultra tenký dizajn s hrúbkou 13 mm a hmotnosťou 680 g. Textúrový vzor na zadnej strane pomôže predísť vyšmyknutiu z rúk pri manipulácii. Dotykový 10,1'' displej s LED podsvietením má rozlíšenie 1280 x 800 bodov a sklo odolné proti poškriabaniu. Multi-touch je samozrejmosťou.

Asus sa rozhodol pre 1 GHz dvojjadrový procesor NVIDIA Tegra 2, ktorý zvláda bezproblémový multitasking, či rýchle prezeranie webových stránok. 1 GB pamäte RAM dopíňa 16 alebo 32 GB vstavanej pamäte. Komu to nastačí, môže využiť podporu microSD kariet.

Asus TransformerAsus Transformer

Na prednom paneli je 1,2 Mpix web kamera, na fotenie a nahrávanie HD videí je určený zadný 5 Mpix fotoaparát. Srdcom je OS Android 3.0 Honeycomb s podporou Flash playera 10.2. Nechýba Wi-Fi, Bluetooth, mini HDMI, 2 x USB 2.0, 2 x dokovací port, ani GPS.

Asus TransformerAsus Transformer

Na hudbu poslúži 3,5 mm jack a zabudované stereofónne reproduktory. Výdž tabletu je výrobcom udávaná do 9,5 hodiny. Pri použití dokovacej stanice s 24,4 W batériou vraj tablet výdrží až 16 hodín. V ktorých krajinách a kedy bude tento tablet dostupný, sme sa zatiaľ nedozvedeli, ani presnú cenu, ale odhaduje sa, že by sa mala pohybovať okolo 400 dolárov. Produkt by sa mal na náš trh dostať už čoskoro s cenovkou okolo 500 eur.

Zdroj: asus.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu