Pred5rokmi: 3250, 6103, 6280, EmporiaLife a V3x

pred5rokmiPo spustení 3G siete a predstavení všetkých vymožeností čo sieť UMTS dokáže sa operátori na chvíľu odmlčali. Hlavnou témou boli tentoraz novinky zo sveta mobilných telefónov, no najmä tie, ktoré v tom týždni dorazili na slovenský trh. V predaji sa objavilo véčko Nokia 6103 a hudobný smartfón 3250 s otočnou klávesnicou. V rovnakom týždni sa tieto novinky dočkali aj recenzie.

Ako som už v úvode spomínal, operátori nechali zákazníkom čas na spracovanie množstva informácií, ktorými nás zavalili pri uvádzaní marcových noviniek. K slovu sa dostal Telekomunikačný úrad Slovenskej Republiky, ktorý otvoril diskusiu pre vstup tretieho mobilného operátora na trh. Mimochodom, ani nie o rok neskôr začala svoje služby poskytovať Telefónica O2 Slovakia.

emporialifeV časoch, keď sme o mobilnom telefóne pre seniorov typu Aligator ani nesnívali, rakúsky výrobca Emporia sa už chválil modelom EmporiaLife. Ten sa vyznačoval veľkými tlačidlami, hlasným zvonením a silnými vibráciami. Jediná neseniorská vec na tomto mobile bola jeho cena, veď uznajte - 199 eur je dosť aj pre rakúskych dôchodcov. Mimochodom, Emporia vstúpila s rovnakým portfóliom telefónov na slovenský trh až o štyri roky neskôr. Na internete sa začalo písať aj o nových Nokiách, uniknuté informácie hovorili o modeloch N73 a N93. Tých sme sa neskôr aj reálne dočkali.

V strede týždňa sa na slovenskom trhu objavili očakávané novinky - Nokia 3250 za 14 990 Sk a véčko Nokia 6103 za 8 300 Sk. V závere týždňa pribudol do ponuky internetových obchodov a kamenných predajní aj 3G véčko Motorola V3x spolu so stereo handsfree s miniUSB konektorom. Kúpiť ste si ju mohli za takmer 18 tisíc korún. Sony Ericsson zasa pripravil pre svoje hudobné telefóny FM vysielač. Toto zariadenie sa však bohužiaľ na európskom trhu neobjavilo.

nokiaSekcia recenzií tentoraz patrila Nokii a Symbianu. Objavila sa recenzia na bezplatnú aplikáciu MsgSaver, ktorá umožňovala správu všetkých typov správ. Nasledovala trojica mimoriadne populárnych telefónov. Ako prvá v poradí prešla redakčným testom obľúbená Nokia 6280. Nasledovalo véčko 6103, ktoré sa od predchodcu líšilo dizajnom, odolnejším krytom, podporou e-mailu, väčšou pamäťou a silnejšou batériou. Týždeň sme uzavreli testom hudobného smartfónu 3250 s otočnou klávesnicou.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu