HTC EVO 3D - smartfón s 3D displejom

Spoločnosť HTC predstavila na CTIA 2011 svoj nový špičkový smartfón zameraný hlavne na multimédiá. Ide o dotykový mobil s možnosťou zobrazovať a nahrávať záznamy v 3D zobrazení. Stáva sa tak konkurentom už prezentovaného mobilu od LG Optimus 3D.

Prezeranie 3D obsahu bude možné aj bez špeciálnych okuliarov. Dizajnom i veľkosťou sa podobá na Desire HD. Na zadnej strane má však dve šošovky fotoaparátu, vďaka ktorým je schopný nasnímať trojrozmerné fotografie v rozlíšení 2 Mpix alebo nahrať 3D video v HD rozlíšení 1280 x 720 bodov.

Klasické dvojrozmerné fotografie vytvoríte 5 Mpix fotoaparátom so zaostrovaním. Na prisvetlenie slúži dvojitý LED blesk, pre videohovory predná 1,3 Mpix kamera. Na prepínanie medzi možnosťami zhotovovania snímok v 2D alebo 3D formáte slúži prepínacie tlačidlo na boku zariadenia.

Rozmery 126 x 65 x 12 mm nového 3D modelu patria k tým väčším. 4,3'' (109 mm) QHD displej disponuje (vyplývajúc z názvu) rozlíšením 540 x 960 bodov. Ani hmotnosť 170 g nie je zanedbateľná.

Dvojjadrový procesor s taktom 1,2 GHz dopíňa vnútorná 1 GB pamäť. RAM má rovnakú veľkosť. Na rozšírenie vstavanej pamäte slúži slot pre microSD karty. Vo výbave nechýba Wi-Fi, Bluetooth 3.0, DLNA, GPS, 3,5 mm jack, ani podpora HSPA do 14,4 Mbps pre sťahovanie a 5,76 Mbps pre odosielanie dát. Samozrejmosťou je microUSB konektor pre USB alebo HDMI prepojenie cez špeciálny kábel.

Operačný systém je vo verzii Android 2.3 Gingerbread s vynovenou nadstavbou HTC Sense. Vďaka batérii s kapacitou 1730 mAh môžete s telefónom volať až 450 minút, v pohotovostnom režime má vydržať podľa výrobcu až 355 hodín.

HTC EVO 3D bude dostupné od leta 2011 zatiaľ výhradne u amerického operátora Sprint. Podľa "internetových šumov" sa dá očakávať neskoršie uvedenie aj na európsky trh. Samotný výrobca sa k tejto alternatíve ani k cene nevyjadril.

Zdroj: htc.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu