4ka: aj vy môžete pomôcť, aby mali deti krajšie nemocnice

Operátor sa zapojil do organizácie zbierky, ktorej výnos pôjde na na zlepšenie podmienok hospitalizovaných detí a ich rodičov na Klinike detskej neurológie v nemocnici na bratislavských Kramároch.

Zrejme nikto nechodí do nemocnice rád a už vôbec nie deti, ktoré niekedy ani veľmi nechápu, prečo na takom mieste majú byť. Nielen že sú často bez rodičov, ale prostredie, v ktorom trávia dni, týždne a niektoré aj mesiace, nezodpovedá 21. storočiu. 

Zlepšiť podmienky hospitalizovaných detí sa rozhodli v občianskom združení Pomáhame deťom Národného ústavu detských chorôb, kde zorganizovali zbierku cez darcovský portál ĽudiaĽudom.sk.  Zbierku organizuje občianske združenie v spolupráci s Národným ústavom detských chorôb v Bratislave, Nadáciou TV Joj a telekomunikačným operátorom 4ka.

"Každé dieťa a rodič túžia mať krajšie a lepšie prostredie, keď sa ocitnú v nemocnici. Pomôžte nám zútulniť detské izby, zariadiť telocvičňu pre deti, kúpiť postele pre rodičov, či zrekonštruovať balkóny. Podporte zbierku Národného ústavu detských chorôb. Pomôcť môžete cez darcovský portál na adrese www.ludialudom.sk/pomocdetom alebo zaslaním prázdnej SMS v hodnote 3€ na číslo 855 v sieti všetkých mobilných operátorov," hovorí Ján Laš výkonný riaditeľ  ĽUDIA ĽUĎOM.  

Vyzbierané prostriedky sa použijú na nákup lôžok pre rodičov, telocvičňu pre špeciálnu fyzioterapiu detí, terapeutickú miestnosť pre psychológov, kuchynku pre rodičov, vybavenie izieb a celkové vizuálne spríjemnenie oddelenia pre deti. 

Naplneniu cieľov pomôže každé euro a prispieť môžete aj vy. Buď cez spomínaný portál ludialudom.sk alebo zaslaním prázdnej SMS na číslo 855 z čísla ktoréhokoľvek slovenského mobilného operátora. Cena správy je 3 eurá a môžete poslať toľko správ, koľko chcete prispieť. Aj opakovane. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu