4ka: 5G sieť v ďalších lokalitách, 4G bude po celom Slovensku

Operátor oznámil rozšírenie pokrytia rýchlou dátovou 5G sieťou do ďalších miesta a prezradil plány do budúcnosti. Pripravuje sa na prechod z 3G na 4G sieť v národnom roamingu.

4ka vylepšila svoju vlastnú 5G sieť a pridala ďalšie lokality. Aktuálne už môžu využívať rýchlu dátovú sieť piatej generácia s prenosovými rýchlosťami viac než 500 Mbps aj obyvatelia a návštevníci miest Sereď, Stropkov a Topoľčany. 5G sieť 4ky je dostupná aj v Bratislave, Trnave, Nitre a malej časti Banskej Bystrice. 

Zároveň operátor informoval o prípravách na prechod z 3G siete na 4G sieť v národnom roamingu. Štart je naplánovaný na prvý kvartál budúceho roka a prebehne po celom Slovensku. 4ka tak bude mať pre svojich zákazníkov pokrytie 4G sieťou pre 97 % populácie

Prechod z 3G na 4G bude prebiehať v sieti roamingového partnera zásadne v noci, aby sa minimalizoval vplyv na zákazníkov. Po zmene príde k automatickému pripojeniu na rýchlejšiu 4G sieť. Zariadenia bez podpory 4G sa budú pripájať do 2G siete. 

Ak chcete využívať mobil aj na dátovú komunikáciu a vlastníte telefón iba s 2G a 3G konektivitou, odporúčame prejsť na 4G zariadenie. Dostatočný výber v rôznych cenových reláciách nájdete aj v e-shope 4ky

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu