Víťazi Global Mobile Awards 2011

Mobilný veľtrh v Barcelone nepriniesol iba novinky zo sveta telefónov, ale jeho súčasťou bolo aj vyhlásenie víťazov 16. ročníka Global Mobile Awards 2011. Oceňovali sa mobilné zariadenia, aplikácie, služby či technológie.

V kategórii Global Mobile App boli ocenené v jednotlivých platformách tieto aplikácie:

OS X - Rovio / Clickgamer / Chillingo za Angry Birds (populárna hra, 50 mil. predaných aplikácií)

OS BlackBerry - Research in Motion za BlackBerry Messenger (instant messaging aplikácia ponúkajúca plnú integráciu s adresárom telefónu a galériou)

OS Android - Google za Google Maps (jedna z najčastejšie aktualizovaných aplikácií na trhu)

OS Symbian - Hero Craft § InneArctive za Zum Zum (hra s atraktívnou grafikou a jednoduchými pravidlami, v Ovi Store hra roku 2010)

Angry Birds

Ako najlepšia aplikácia roka bola vyhlásená hra Angy Birds. Rovio neustále hru rozvíja a pridáva podporu pre nové OS. Najnovšie má byť uvoľnená pre OS Windows Phone 7 a BlackBerry. Presný termín nebol zatiaľ stanovený. Pripravuje sa vraj verzia pre telefóny s 3D displejom.

Kategória Najlepšie mobilné zariadenia prekvapenie nepriniesla. Víťazom sa stal iPhone 4pre svoj displej, dizajn a použité materiály. Výrobcom roka sa stal výrobca telefónov so značkou HTC za silné portfólio zariadení a služby zákazníkom.

V kategórii Najlepšie mobilné širokopásmové technológie ohodnotili Ruckus Wireless za Ruckus Mobile Wi-Fi Gateway System. Umožňuje mobilným operátorom integrovať Wi-Fi do ich 3G a 4G sietí. Orange dostal ohodnotenie v kategórii Najlepšia technológia pre rozvíjajúce sa trhy za Orange základný solárny program, ktorý dosiahol široké komerčné využitie v mnohých krajinách. Orange pomocou solárnych panelov dodáva energiu stovkám základňových staníc po celom svete.

Kompletné ocenenia si môžete pozrieť na stránke globalmobileawards.com.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu