Nokia HF-33W

RECENZIA Bluetooth auto príslušenstva Univerzálne bezdrôtové Bluetooth handsfree do autozapaľovača.

Nokia HF-33W patrí medzi dve Nokia bezdrôtové handsfree do zapaľovača v automobiloch, vyniká najmä vydarenou konštrukciou.

Nokia ponúka(la) okrem HF-33W aj modely HF-3, HF-8 s káblovým pripojením telefónu s Pop-Port konektorom a HF-6W - Bluetooth predchodcu modelu HF-33W.

Pozorované rozdiely medzi HF-6W a HF-36W:

- HF-6W ponúka nabíjací konektor, na ktorý môžete/musíte dokúpiť adaptér s malou koncovkou (ja som si nedávno do auta kúpil, kvôli kompatibilite, zámerne nabíjačku so starým konektorom a dokúpil som na ňu adaptér), HF-36W vám mobil nenabije,

- HF-6W má pevnú konštrukciu tzv. golfovej palice, HF-36W ponúka menšie a flexibilnejšie spracovanie,

- cena: HW-6W je k dispozícii za vyše 4 000 Sk, HF-36W kúpite už od 2 000 Sk.

Recenzia: Nokia HF-6W

Ja používam spomedzi viacerých modelov mobilných telefónov aj Nokiu 5300 a Bluetooth handsfree BH-800. Obidve zariadenia je nutné nabíjať a najradšej nabíjam v aute, v ktorom mám neustále pripojenú nabájačku. Pri použití HF-33W som nemohol nabíjať ani mobil, ani handsfree. Ale HF-33 mi handsfree nahradilo, preto mi chýbala už len obnova energie v mobile. A takéto dokonalé riešenie ponúka práve model HF-6W. Ten však zase nevyzerá tak dobre a neponúka také konštrukčné riešenie, ktoré je dobre vyjadrené na nasledujúcom videu. Jediným riešením je kúpa rozdvojky do zapaľovača.

Autozapaľovač je v bežnom kľudovom stave odpojený od elektrickej energie, prúd sa do neho dostáva až po otočení kľúčika v spínacej skrinke. Preto môžete mať v zapaľovači HF-33W neustále, batériu vám nevybije. Po naštartovaní sa automaticky pripojí k poslednému pripojenému mobilu a po vypnutí motora sa zase odpojí.

Funkcie:

prijať / odmietnuť / ukončiť hovor / opakované vytáčanie / hlasové ovládanie / ovládanie hlasitosti

Lepšiu kvalitu zvuku by mala zabezpečiť technológia Digital Signal Processing (DSP) pre potlačenie ozveny a zníženie hlučnosti, druhá strana však použitie handsfree aj tak rozpoznala. Bolo mi síce rozumieť, ale rozdiel oproti bežnému spôsobu telefonovania bol údajne zrejmý už pri mojich prvých slovách.

Nové podsvietenie zjednodušuje použitie v tme. Hovory je možné riadiť buď pomocou užívateľského rozhrania telefónu alebo pomocou tlačidiel na prístroji handsfree. Užívateľské rozhranie prístroja pre handsfree má vstavané tlačidlá pre volanie / ukončenie hovoru a nastavenie hlasitosti. Môžete prijať, odmietnuť či ukončiť hovor, opakovane vytáčať posledné volané číslo, aktivovať hlasové vytáčanie (ak je toto podporované vaším telefónom), nastaviť hlasitosť a preniesť hovor z handsfree jednotky na telefón či naopak.

Predajné balenie obsahuje bezdrôtovú Plug-in HF sadu Nokia do auta HF-33W, kryt konektora a užívateľskú príručku.

Konektor pre zapaľovač vo vozidle môžete sklopiť do požadovaného uhla (až o 100 stupňov). Takáto konštrukcia sa mi naozaj páči.

Rozmery hlavnej časti handsfree jednotky (bez zástrčky): dĺžka 80 mm, šírka (max) 56 mm, hrúbka bez konektoru (max) 24 mm.

Bluetooth profily: Handsfree Profile 1.1 alebo 1.2,

verzia Bluetooth: 1.5 alebo nižšia.

Prebiehajúci hovor môžete prepnúť z handsfree režimu na mobilný telefón dlhým stlačením klávesy odoslať / ukončiť, čo využijete napríklad pred opustením auta.

Nokia HF-33W je využiteľná spolu s unikátne pevným držiakom telefónu na sklo, Nokia Easy Mount.

Orientačná cena: 2 190 Sk

Záver

Nokia HF-33W je elegantné, šikovné a lacné Bluetooth handsfree do každého novšieho auta. Jediným jeho nedostatkom je absencia riešenia pre nabíjanie pripojeného telefónu.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 19.02.2007 - 17:22

tralal: kúpil som,vyskúšal,kvalita zvuku nieje príliš dobrá, ob?as ozveny,na druhej strane bolo zle po?u?.Celá ta bluetooth technologia je akurát na dve veci... Niet nad klasické sady.

anonymous09.04.2010 - 16:03 Trvalý odkaz

Viva: marát nám posunul lebo si kúpil nové. ale neviem sa na bluetooth prioji?. pýta heslo, ale my žiadne nemáme, a ani ten kamoš o nijakom nevie. neviete niekto poradi??

Celá diskusia 2 príspevky