Apple sprístupnil iOS 4 na stiahnutie

Včera podvečer spoločnosť Apple sprístupnila novú verziu operačného systému na stiahnutie. Svoje iPhony (3G a 3GS) či iPody Touch tak môžete už aktualizovať na nový iOS 4. Kvôli preťaženým serverom Apple sa nám v redakcii stále nepodarilo stiahnuť novú verziu, no opakovane to skúšame. Po úspešnom nahratí nového softvéru doplníme skúsenosti aj screenshoty.

A čo nový iOS 4 v skratke prináša?

Multitasking, alebo aj beh viacerých aplikácií naraz, je funkcia, ktorá chýbala majiteľom iPhonov asi najviac. Manažéra spustených aplikácií budete môcť spustiť dvojitým stlačením tlačidla Home. Medzi aplikáciami tak bude možné jednoducho prepínať. S novým iPhone OS 4 sme sa dočkali aj importácie funkcie iBooks známej z iPadov. Elektronické knižky a časopisy si tak budú môcť po novom čítať aj majitelia iPhonov. Jednou z ďalších žiadaných funkcií bola aj tvorba zložiek, a tej sme sa práve dočkali. Konečne tak nemusíte listovať v kope ikon a hľadať žiadanú aplikáciu. Svoje hry, pracovné či zábavné aplikácie vložíte do samostatných zložiek.

Vylepšenia sa dočkala aj aplikácia Mail. Apple konečne umožnil prácu s viacerými kontami zoskupenú v jednom priečinku. Prijaté správy zo svojich kont tak budete vidieť v jednom spoločnom priečinku. V novom iPhone OS 4 sme sa dočkali aj podpory Exchange. Prijaté správy si môžete nechať zobrazovať v konverzáciách. Okrem týchto noviniek aj:

- tvorba playlistov,

- kontrola pravopisu,

- 5x digitálny zoom,

- manuálne ostrenie videa dotykom,

- geotagging,

- zmena pozadia na domácej obrazovke,

- podpora hardvérových Bluetooth klávesníc,

- prístup externých aplikácií ku kalendáru, poznámkam, fotografiám, atď.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu