Nokia vyhlásila 3. ročník súťaže Calling All Innovators

Tlačová správa:

Spoločnosť Nokia vyhlasuje už tretí ročník súťaže o najlepší softvér pre mobilné telefóny pod názvom „Výzva pre všetkých inovátorov“. Vlani sa súťaže zúčastnilo 1 700 vývojárov z 85 krajín. Tento rok v lokálnom česko-slovenskom kole čaká na víťaza 1 600 €. V globálnom kole ide o oveľa viac. Víťazi jednotlivých kategórií dostanú desať tisíc dolárov, cenou pre toho najlepšieho je miliónová investícia.

1600 € – to je čiastka, ktorú dostane na ruku víťaz česko-slovenského kola. K tomu sa pôjde na náklady spoločnosti Nokia pozrieť na svetové finále súťaže „Výzva pre všetkých inovátorov“. Druhé a tretie miesto vyhráva 800 a 400 € a všetci výhercovia si odnesú skvelý mobil.

Suma 50 000 USD je pripravená pre troch víťazov prierezových kategórií – autorov najlepšej mobilnej počítačovej aplikácie, najlepšej aplikácie pre Nokia N900 a najlepšej multiplatformovej aplikácie využívajúcej nástroj Qt. Na vybranú aplikáciu zameranú na lokálny trh potom čaká 15 000 USD.

Ďalej sú tu štyri základné súťažné kategórie: Ekológia, Zábava, Produktivita a Zlepšovanie života. Prví traja v každej z nich dostanú 30 000 USD, 15 000 USD a 5 000 USD, ich aplikácie sa budú predávať v Ovi Obchode na exkluzívnych pozíciách a Nokia im ponúkne aj ďalšie konzultácie a podporu.

Samostatnú kategóriu tvorí „Growth Economy Venture Challenge“. V nej Nokia hľadá nápad, ktorý by dokázal revolučným spôsobom pomocou mobilu zlepšiť životy ľudí v rozvojových krajinách. Jediný výherca získa investíciu od spoločnosti Nokia v podobe 1 milióna USD a aktívnu marketingovú a PR podporu. Víťazný nápad pritom musí obsahovať jasne definované poslanie a biznis plán a musí byť zameraný na nízkopríjmové oblasti sveta.

Súťaže sa môže zúčastniť ktokoľvek starší ako 18 rokov. Aplikácie je možné prihlasovať do 18. 5. 2010 a to individuálne alebo ako tím, prípadne prostredníctvom firmy.

Viac informácií o globálnom kole súťaže nájdete na: www.callingallinnovators.com

Informácie o slovenskom kole súťaže sú pripravené na: www.callingallinnovators.com/slovakia/

Diskusia k článku:

Začať diskusiu