Zaujímavé postrehy o Sony Ericssone Xperia X2

Server Mobile-review.com opäť priniesol zaujímavé postrehy s očakávanou novinkou, ktorú sme zatiaľ nemali možnosť testovať. Po Nokii N900 prinášajú Rusi skúsenosti s očakávaným smartfónom Sony Ericsson Xperia X2.

Nová Xperia beží pod operačným systémom Windows Mobile 6.5 s nadstavbou Xpanels, pričom v telefóne sa nachádza okrem starých panelov aj zopár nových. Celkovo je ich prítomných až 12, s možnosťou stiahnutia šestnástich nových:

CNN, Tilewave, Professional, Growing, Lifestyle, Pixel City Day, YouTube, Facebook, Skype, Google, Support, Gokivo Navigational, Today Screen, Dashwire, Windows Live, SlideShow, Evernote, Mytopia, Monster, Sony Ericsson, Fish, Cool Hunting, Twitter, Linkedin, Clock, Amazon, eBay, Spb Traveller, On-The-Road, Last.FM Gig Finder.

Sergej Kuzmin v článku prirovnáva Xperiu svojimi rozmermi k iPhonu. Kovové kryty nezanechávajú na telefóne odtlačky, no naopak, displej sa zachytá rýchlo a ľahko. Rozmery Xperie sú 110 x 54 x 16 mm a hmotnosť 155 gramov, čo nie je v dnešnej dobe málo. Displej používa rozlíšenie 480 x 800 bodov, autor článku sa vyjadruje o jeho jemnosti len pozitívnymi dojmami. Funkčné tlačidlá boli prerobené a ovládajú sa podstatne jednoduchšie. S optickým joystickom sa pracovalo bez problémov. Vnútorná pamäť Xperie X2 je rozdelená na ROM a RAM. Užívateľovi je po spustení dostupných 110 MB z 512 MB ROM plus 256 MB RAM. Zmeny sa dočkal aj konektor na spojenie s počítačom. MiniUSB bol na pravej strane telefónu nahradený microUSB konektorom. Horná strana ukrýva 3,5 mm jack spolu s vypínacím tlačidlom. Reproduktory sú v novej Xperii prítomné až dva. Ich hlasitosť je prirovnávaná k modelu W995. Klávesnica je podľa autora, vďaka zväčšeniu o pár milimetrov, pohodlnejšia. Pochvaly sa dočkali aj prítomne šípky na výsuvnej klávesnici. Sony Ericsson Xperia X2 obsahuje procesor Qualcomm MSM 7200A s taktovacou frekvenciou 528 MHz.

Odhadovaný príchod Xperie X2 na náš trh je stanovený na december 2009. Cena by sa mala pohybovať okolo 600 - 650 €.

ZÁKLADNÉ INFO: Sony Ericsson Xperia X2

Diskusia k článku:

Začať diskusiu