T-Mobile: zrýchlenie HSDPA a spustenie HSUPA

T-Mobile od dnešného dňa zvyšuje maximálnu možnú rýchlosť sťahovania dát cez HSDPA z 3,6 Mbps na 7,2 Mbps. Zároveň T-Mobile sprístupnil používanie HSUPA, ktoré umožní odosielanie dát maximálnou rýchlosťou 1,46 Mbps.

Nové služby budú dostupné automaticky, bez nutnosti aktivácie vo všetkých mestách s pokrytím HSDPA a HSUPA.

Tlačová správa:

Bratislava, 2. júna 2009 - T-Mobile začína od dnešného dňa poskytovať vo svojej sieti nové, rýchlejšie technológie, ktoré výrazným spôsobom obohatia využívanie mobilného internetu v dátových zariadeniach i na mobilných telefónoch.

HSDPA – zvýšenie rýchlosti na 7,2 Mbps

Od 2. júna 2009 majú zákazníci v pokrytí 3G siete T-Mobilu k dispozícii HSDPA až s dvojnásobne väčšou rýchlosťou. T-Mobile zrýchľuje sťahovanie dát v HSDPA zo súčasnej hranice 3,6 Mbps až na 7,2 Mbps.

Rýchlejšie sťahovanie dát je k dispozícii pre všetkých zákazníkov s kompatibilnými dátovými zariadeniami, a to automaticky a bez akýchkoľvek ďalších poplatkov.

HSUPA – pre rýchlejšie posielanie dát

T-Mobile zároveň ponúka zákazníkom aj ďalšiu technológiu, ktorá zvýši rýchlosti plynutia dát smerom od zákazníka. Vďaka implementácii HSUPA môžu zákazníci využívať namiesto súčasného maxima 384 kbps takmer štvornásobne rýchlejšie posielanie dát – a to až do rýchlosti 1,46 Mbps.

Aj táto technológia je k dispozícii všetkým zákazníkom s príslušnými hardvérovými zariadeniami, napríklad modemom Huawei E176 alebo mobilným telefónom Sony Ericsson XPERIA X1.

Pokrytie HSDPA a HSUPA po celom Slovensku

Nové technológie HSDPA a HSUPA sú k dispozícii všetkým zákazníkom bez nutnosti aktivácie na všetkých dátových službách. Zákazníci si ich nebudú musieť dodatočne nastavovať, obe technologické aktualizácie začnú využívať automaticky. Súčasťou nasadenia nových technológií je aj zníženie odozvy o cca 10 milisekúnd.

HSDPA a HSUPA sú v čase uvedenia k dispozícii v takmer 70 obciach po celom Slovensku. T-Mobile momentálne pokryvá mestá ako napríklad Bratislava, Pezinok, Šamorín, Senec, Trnava, Nitra, Žilina, Banská Bystrica, Košice a viaceré obce v ich okolí. Do budúcnosti plánuje T-Mobile ďalšie rozširovanie pokrytia v rôznych lokalitách.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu