Ďalšia zaujímavá služba od Nokie - Nokia Image Exchange

Čitateľ cejko nás upozornil na ďalšiu zaujímavú službu z dielne Nokia Beta Labs. Nokia Image Exchange je experimentálna služba zjednodušujúca prezeranie a zdieľanie obrázkov. Prepája prehliadač obrázkov v mobilnom telefóne s webovou službou. Pozor, jedná sa o experimentálnu službu, ktorá môže prenášať množstvo dát, a preto ju odporúčame len s vyššími dátovými programami. Podobnou službou je Nokia Ovi Share, ktorá je finálna, a teda nejde už o žiadny experiment.

V prípade Nokia Image Exchange stačí cez mobil navštíviť www.imageexchange.nokia.com a všetko už zvládnete podľa inštrukcií, podotýkam anglických. Ale jedná sa o jednoduché výrazy každému dobre známe.

Po nainštalovaní a prvom spustení som automaticky odoslal SMS-ku na zahraničné číslo, z ktorého som prijal automatickú správu "Welcome to Image Exchange" s webovou adresou, menom (telefónne číslo v medzinárodnom formáte) a heslom. Po prihlásení na http://www.imageexchange.nokia.com som si hneď zmenil vygenerované heslo na vlastné.

Výhodou programu je upload fotografí na stránku image exchange, pričom niektoré môžu byť privátne a niektoré zase verejné. Verejných fotografií sú tam už stovky. Potom stačí poslať kamarátom link na danú fotografiu, ktorú môžu prezrieť aj okomentovať. Páči sa mi tiež samotné prezeranie fotografií v mobile v offline režime. Miniatúry (search) sú dostatočne veľké a zoradené chronologicky.

Menší problém nastal tým, že som si hneď zmenil heslo ku službe. Tak som ju musel v telefóne odhlásiť (unregister device) a zase prihlásiť, čím nastalo opätovné odoslanie SMS-ky na zahraničné číslo (+48...) a následné prijatie potvrdenia o zmene. Potom sa už automaticky, po prechode do online režimu, začalo odosielanie všetkých fotiek do môjho konta. Keďže mám na Nokii E71 nastavené rozlíšenie fotoaparátu 1 Mpix a snímok tam mám asi 40, jednalo sa o upload len 5 MB dát. A vždy, keď niečo odfotím, môžem takto jednoducho zdieľať s kamarátmi, a pritom ich nemusím prihlasovať na otravné sociálne siete. V jednoduchosti je krása.

V nasledujúcich dňoch pre vás pripravujeme recenziu služby Nokia Ovi, ktorá ponúka aj podobnú sekciu Nokia Ovi Share. Ale ak radi experimentujete, alebo vás Ovi z rôznych dôvodov neláka, vyskúšajte Nokia Image Exchange. Veď za skúšku nič nedáte...teda, len jednu SMS-ku do zahraničia a dátový prenos. Škoda len, že Opera Mini si so stránkou Nokia Image Exchange vôbec nerozumie.

nokia image exchangenokia image exchangenokia image exchangenokia image exchangenokia image exchangenokia image exchangenokia image exchangenokia image exchangenokia image exchangenokia image exchange

Diskusia k článku:

Začať diskusiu