Apokalyptické Nokianky

Svet sa nám pomaly, ale isto, zjednodušuje a zjednocuje. Aj ten mobilný. O pár rokov možno dospejeme k rovnakej značke mobilu, nabíjačky, číslu topánky... Potvrdzuje to aj Nokia: po mobiloch prídu notebooky, po nich práčky a nakoniec možno skončíme pri sprivatizovanej Sedite a chutných lieskovoorieškových Nokiankách. Samozrejme celomáčaných.

Len škoda, že na krok prvý, ktorým bude spoločné rozhranie na nabíjanie, si počkáme ešte tri roky. Pesimisti, u ktorých rok 2012 vyvoláva mdloby s bulvárnym podtitulom Koniec sveta, asi chytia do rúk ruženec a otázku microUSB konektora radšej neriešia. My ostatní, so štipkou optimizmu, veríme pani Vangelie Gustherovej, známej ako Baba Vanga. Tá sa v minulosti prudko zamyslela a zistila, že do konca sveta momentálne chýba ešte 3070 rokov. Fuuu... Čiže more času na to, aby sme si naplno užívali život, ktorý určite naberie nové dimenzie aj vďaka univerzálnej koncovke.

Ostatní sa môžu vytešovať z faktu, že na oranžové telefóny im najnovšie postačí len polovica pôvodnej sumy. Kto chce kombináciu s paušálom za pár eur, môže snívať svoj imobilný sen naďalej. A kto na zľavy neletí, môže pomôcť vylepšiť modrú štatistiku. Šup, šup, nech nám Španieli nevyčítajú, že sme za tri roky neprekročili miliónovú hranicu. Už dokonca začali považovať za majiteľov fakturovaných služieb aj zákazníkov bez paušálu i viazanosti. Štatistikom sa to určite páči - podstatný je rast. Hocičoho! A nám to rovnako nevadí, veď užívatelmi kyslíka s asi najväčšou viazanosťou sme predsa všetci. A tiež bez paušálu.

Napriek férovým cenám modrí spustili aj výpredaj všetkých výpredajov - najvypredávanejší výpredaj telefónov vhodných možno tak pre babičku, keďže niektoré z nich ani nedokážu vibrovať a zvoniť súčasne. Výpredajovým funkciám ale zodpovedá výpredajová cena.

Že opakovanie je matkou múdrosti, potvrdil aj T-Mobile a po x-týkrát zaradil do ponuky Mobilný internet Štart. Koľkokrát ho ešte zrušia a obnovia? T-Mobile svoj internet po zaradení spiatočky trocha pribrzdil, keďže slovo "rýchly" sa z názvu nenápadne vytratilo. Žeby naň čakal lukratívny flek v nejakom novom názve?

Upratovanie sa končí, odporúčame však ešte narýchlo urobiť nákupy múky, oleja, piva a iných základných potravín. Ráno totiž vedúci našiel na displeji svojej Nokie E71 e-mail s predmetom "koniec sveta"...

Diskusia k článku:

Začať diskusiu