Nokia HS-56W

Recenzia Bluetooth príslušenstva Jednoduché, ľahké a pohodlné slúchadlo s nastaviteľnou sponou.

Základná charakteristika

hmotnosť: 18 gramov

rozmery: 61 x 28 x 10 mm,

Bluetooth 1.2 specification, Handsfree 1.0 a Headset 1.1 profily,

dosah: 10 metrov,

pamäť na 8 zariadení, 1 aktívne pripojenie,

výdrž: do 10 h hovoru/250 h pohotovosti (100 mAh, Li-Pol),

kompatibilné nabíjačky: ACP-12, LCH-12

nabíjanie: do 2 hodín,

rozsah pracovných teplôt: –15 °C to +55 °C.

Predajné balenie obsahuje headset, kompaktnú nabíjačku Nokia ACP-12 a užívateľskú príručku.

Nokia HS-56W je unikátna závesným systémom, spona, ktorou sa uchytí slúchadlo na ušnici, je totiž nastaviteľná. Môžete ju ľubovoľne tvarovať a prispôsobovať ju tvarom vašej ušnice. Problémom je koniec spony, ktorý je vyhotovený z tvrdého plastu s ostrou hranou.

Na HS-56W nájdete tieto dôležité prvky:

- hlavné tlačidlo na zapnutie/vypnutie prístroja (podržaním), resp. prijatie/ukončenie hovoru (stlačením),

- dvojité tlačidlo na reguláciu hlasitosti,

- modrú diódu,

- červenú diódu.

Spojenie s mobilným telefónom

Po zapnutí slúchadla podržte stlačené obe strany tlačidla pre reguláciu hlasitosti. Obidve diódy začnú rýchlo blikať a slúchadlo môžete telefónom pohodlne vyhľadať. Potrebné je aj zadanie PIN kódu 0000. Akonáhle je naviazané spojenie s mobilným telefónom, začne blikať modrá LED dióda v desaťsekundových intervaloch.

Hovor

Slúchadlo HS-56W ma prekvapilo kvalitou hovoru na oboch stranách. S Nokia Bluetooth slúchadlami som v tomto smere nemal najlepšie skúsenosti. Konečne je tu lacné fínske slúchadlo, pri ktorého použití o ňom druhá strana nemá ani tušenia.

Pri prepínaní hovoru z headsetu na telefón musíte súčasne podržať tlačidlo pre zapnutie/príjem hovoru a nastavenie hlasitosti, pokiaľ sa neozve z headsetu pípnutie. Alternatívne môžete použiť príslušnú funkciu v telefóne, pokiaľ ju telefón podporuje.

Podržaním tlačidla pre zvýšenie hlasitosti (je hmatom ľahko rozpoznateľné) vytočíte posledné volané číslo. To je funkcia, na ktorú som si veľmi zvykol pri slúchadlách Motorola a konečne som sa jej dočkal aj u Nokie.

Pokiaľ kompatibilný mobilný telefón podporuje hlasovú voľbu, stlačte tlačítko pre zníženie hlasitosti a pridržte ho v stlačenej polohe, pokiaľ sa neozve dvojica tónov potvrdenia. Súčasne je aktivovaná funkcia hlasovej voľby na telefóne priradenom k bezdrôtovému headsetu Nokia HS-56W.

Nosenie

Slúchadlo Nokia HS-56W som nosil v priebehu testovacieho týždňa denne na uchu. Niekedy som ho vydržal nosiť aj niekoľko hodín, inokedy som ho po hodine prehodil na druhé ucho a niekoľkokrát som ho musel zložiť kvôli menším otlakom. Je perfektné, že si môžem sponu ľubovoľne prispôsobiť. Než som Nokiu HS-56W dostal do rúk, sníval som presne o takom lacnom slúchadle, na ktorom by som si ja navrhol tvar závesného háčika. Stalo sa, Nokiu za tento jednoduchý mechanizmus chválim. Jedinú výhradu mam ku tvrdému zakončeniu háčika plastom s ostrou hranou.

Orientačná cena: 1 490 Sk (Agora plus)

Záver

Nokia HS-56W hodnotím ako jedno z najlepších slúchadiel po zohľadnení pomeru cena/výkon. Za jeden a pol tisíca korún kúpite handsfree s prispôsobiteľným háčikom na ucho, s kvalitným zvukom počas hovoru, opakovaným vytáčaním posledného volaného čísla a veľmi slušnou výdržou. Majitelia nových i starších Nokií sa potešia nabíjaniu rovnakou nabíjačkou, pričom v prípade starších modelov postačí použiť krátky adaptér.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 04.07.2006 - 11:05

Atlis: Fajn, pohodlne hf. Na dizajne sa mohli trosku vyblaznit, predsalen vyzera trosku plastovo aj ked k takej N72 sa priam hodi. SonyEricssonW800i/R1BD Browser/SEMC-Browser/4.2 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1

anonymous04.07.2006 - 22:38 Trvalý odkaz

JeSuA_mAsTeR: Atlisku,ved na tvoju H800vku nic nema :) jooj mat tak zbytocnych 4500sk...Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X; en) AppleWebKit/418 (KHTML, like Gecko) Safari/417.9.3

Celá diskusia 2 príspevky