Nokia e-mail service (Nokia Messaging) v praxi

Nokia Email service funguje v beta verzii už od septembra 2008. V decembri 2008 bola služba finalizovaná a oficiálne predstavená.

NOVINKA: Nokia predstavila nové e-mailové a IM riešenia

Nokia Messaging (email.nokia.com) má už aj svoju slovenskú verziu, ktorú nájdete na stránke: email.nokia.com. Mňa k jeho používaniu v Nokii E71 donútilo problematické zobrazovanie e-mailov na domácej obrazovke a, samozrejme, zvedavosť.

"Získate prístup k 10 osobným e-mailovým kontám. Nastavte si konto Gmail a ďalšie kontá od najvýznamnejších svetových poskytovateľov e-mailových služieb (ESP). Každý e-mail je doručený do vlastnej poštovej schránky. Máte prístup z jedného miesta ku všetkým e-mailom."

Vybral som teda model telefónu, zadal e-mailovú adresu, heslo, telefónne číslo a odpoveď na kontrolnú otázku. O minútku mobil oznámil prijatú SMS s linkou na stiahnutie aplikácie, verzie 9.04.

- podporované telefóny

Nokia Email Service, resp. Nokia Messaging má niekoľko veľkých výhod oproti vstavanému e-mailovému klientovi. Dokáže kontrolovať poštu v určenej dennej dobe, prijíma naraz poštu z viacerých schránok, dokáže ju podrobne triediť, kontrolovať častejšie než len každých 30 minút (prakticky takmer ihneď), ale hlavne: pri odosielaní správy môžete skočiť na ďalšiu a s e-mailami ďalej normálne pracovať. Vstavaný e-mailový klient totiž núti používateľa sledovať, ako sa správa odosiela. Malou výhodou je, že do predmetu sa pri odpovedi konečne nevpisuje "VEC", ale "RE".

Nokia Messaging sa dnes stal hlavným komunikačným nástrojom v mojej Nokii E71. A zabudol som už aj na BlackBerry Internet Service, aby som mohol pohotovo komunikovať s okolím prostredníctvom e-mailov.

Nokia Messaging využíva kontakty z telefónu, a do telefónu aj pridáva novo uložené adresy. Šikovné.

Pridávam ešte množstvo snímok obrazovky:

nokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messagingnokia messaging

Diskusia k článku:

Začať diskusiu