Garmin-Asus nüvifone - obnovený projekt mobilu s navigáciou

Pamätáte si na minuloročné vzostupy a pády Garminu s jeho prvým mobilom Garmin nüvifone? Už na februárovej výstave Mobile World Congress 2008 v Barcelone sme videli makety prístroja, ale odvtedy sa nič nezmenilo.

Garmin uvedie svoj prvý mobilný telefón (4. 2. 2008)

Garmin nüvifone funguje (30. 7. 2008)

Všetko je nakoniec inak.

Spoločnosti Garmin a ASUSTek Computer včera oznámili strategické spojenie pri vývoji mobilného telefónu spojeného s plnohodnotnou navigáciou. Presnejšie, bude sa jednať o celý produktový rad Garmin-Asus nüvifone pre rok 2009. Všetky produkty tejto línie budú nadväzovať na vlani oznámený model Garmin nüvifone, ktorý bude mať nový názov Garmin-Asus nüvifone G60. Oficiálne bude predstavený tento mesiac na MWC 2009 v Barcelone.

Navigačné funkcie budú prevzaté z najvyšších modelov PND (portable navigation devices) navigácií Garmin. Pridanou hodnotou bude online pripojenie ku internetu pre získanie čerstvých informácií. Garmin-Asus nüvifone bude obsahovať aj službu Ciao! na báze sociálnej siete.

garmin-asus

Garmin-Asus nüvifone bude tzv. LBS-centric zariadením, teda prístrojom postaveným na LBS (location-based service) - službách spojených s vašou aktuálnou polohou. Dnes je známou LBS službou A-GPS, ktorá pred nájdením GPS pozície určí vašu približnú polohu na základe používaných základňových staníc mobilného operátora. LBS služby vám tiež ponúknu akciové menu v blízkej reštaurácii, cielenú reklamu a podobne.

Produktová stránka: Garmin-Asus nüvifone G60

- -

REKLAMA: Aj táto novinka bola vytvorená na mobilnom zariadení HP 2230s.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu