LG KC780 s 8 Mpix fotoaparátom (aktualizované)

Pôvodný text, 2008-10-13 09:50:

Zdá sa, že LG KC780 už nie je len fámou, ale aj skutočným telefónom. Oficiálne snímky a parametre tenkého slajdera s 8 Mpix fotoaparátom priniesol mobile-review.com.

LG KC780 bude u nás zrejme nástupcom aktuálneho 5 Mpix slajdera LG KC550.

Zatiaľ známe parametre:

GSM/GPRS/EDGE 900/1800/1900 MHz

rozmery 107 x 52 x 14 mm,

hmotnosť: 119 gramov,

displej 262 144 farieb, 240 x 320 b., uhlopriečka 61 mm (2,4'')

pamäť 140 MB + microSD

fotoaparát 8 Mpix, autofókus, zrejme záznam VGA videí,

Bluetooth 2.1 + EDR

batéria 900 mAh, Li-Ion,

výdrž do 6 h hovoru / 450 h pohotovosti

LG KC780Doplnená oficiálna tlačová správa:

Bratislava, 13. októbra 2008- LG Electronics (LG), globálny technologický a dizajnérsky líder v oblasti mobilnej komunikácie, dnes oznámil uvedenie modelu LG-KC780 – štíhleho mobilného telefónu vybaveného 8-megapixelovým fotoaparátom a špeciálnymi funkciami, vďaka ktorým je ideálnym prístrojom pre vyhotovovanie portrétov.

LG-KC780 je štíhly (13,9 mm) mobilný telefón s výsuvnou klávesnicou, vybavený veľkým širokouhlým LCD displejom s uhlopriečkou 2,4 palca. Telefón bol navrhnutý tak, aby zabezpečil pohodlné a jednoduché používanie veľkého množstva dostupných fotografických funkcií. Schneider-Kreuznach certifikovaný objektív zabezpečuje, že fotoaparát zabudovaný v modeli LG-KC780 vyhotovuje ostré a jasné fotografie vysokej kvality.

“Zistili sme, že väčšina ľudí používa fotoaparáty v ich mobilných telefónoch na vyhotovovanie vlastných fotografií, fotografií ich rodiny, priateľov alebo známych osôb,“ povedal Dr. Skott Ahn, prezident a výkonný riaditeľ LG Electronics Mobile Communications. „S ohľadom na túto skutočnosť priniesla spoločnosť LG na trh model LG-KC780, ktorý ponúka viaceré funkcie umožňujúce vylepšovanie vzhľadu tváre, ďalej rozširujúce schopnosti zabudovaného kvalitného 8-megapixlového fotoaparátu.“

Viaceré z inteligentných technológií použitých v LG-KC780 sú zamerané na najexpresívnejšiu časť osoby – tvár. Funkcia detekcie tváre automaticky nájde a zaostrí tváre ľudí, čím umožní fotografovi vyhotovovať lepšie obrázky. Táto funkcia sa čiastočne spolieha aj na technológiu detekcie úsmevu (LG Smile Detection), ktorá dokáže rozpoznať uhol úst ľudí a zaostriť fotografiu na tváre.

Ďalšie funkcie LG-KC780 zamerané na ľudí zahŕňajú jednoduché fotografické režimy, ktoré pomáhajú zabezpečiť čo najlepší vzhľad ľudí na fotografiách. Fotoaparát dokáže s aktivovanou funkciou Smile Shot automaticky aktivovať spúšť v momente, keď rozozná úsmev na tvári fotografovanej osoby. V režime Beauty Mode majú používatelia možnosť odstrániť rôzne nedokonalosti z tvárí ľudí a zabezpečiť ich jasnejší a čistejší vzhľad na fotografiách.

Skvelé momenty hodné uchovania môžu nastať kdekoľvek. Preto je model LG-KC780 vybavený viacerými funkciami zabezpečujúcimi skvelé snímky bez ohľadu na to, kde boli vyhotovené. LG-KC780 dokáže „vidieť“ v tme vďaka svetelnej citlivosti nastaviteľnej až na vysokú úroveň ISO 1600. Avšak, ak je obrázok príliš svetlý, nastavenie LG SmartLight™ problém automaticky vyrieši. Zabudovaný stabilizátor obrazu zabezpečuje ostré a čisté snímky aj v situáciách, pri ktorých dochádza k otrasom fotoaparátu.

Pre chvíle, na ktorých zachytenie obrázok jednoducho nestačí, je model LG-KC780 vybavený D1 Video zaznamenávaním v DVD rozlíšení. To znamená, že videá zaznamenané mobilným telefónom budú vyzerať skvelo aj pri ich prehrávaní na veľkej televíznej obrazovke.

LG-KC780 je mobilný telefón vybavený všetkými potrebnými funkciami a najnovšími mobilnými technológiami, vrátane rozhrania Smart Bluetooth, ktoré pri pripojení mobilného telefónu k osobnému počítaču otvára pre používateľov viaceré nové možnosti jeho použitia. Fotoaparát mobilného telefónu je možné napríklad používať ako web kameru pri video hovoroch cez internet. Na rozdiel od USB web kamier, táto funkcia (použitá vôbec po prvýkrát na svete) znamená, že sa kamera môže ľahko pohybovať spolu s používateľom za podmienky, že telefón zostane v dosahu Bluetooth pripojenia.

Rozhranie Bluetooth zároveň výrazne zjednodušuje prenášanie 8-megapixelových fotografií vyhotovených telefónom. Okrem toho, Smart Bluetooth uľahčuje aj odosielanie a čítanie textových správ, keď ich umožňuje písať a prezerať na počítači. Zábava s LG-KC780 siaha ďalej než len k vyhotovovaniu fotografií - hry založené na pohybovom senzore telefónu vás neuveriteľným spôsobom vtiahnu do deja.

LG-KC780 príde na trh v Európe v novembri 2008. Spoločnosť LG očakáva, že model LG-KC780 ďalej upevní jej vedúce postavenie, ktoré sa jej podarilo vybudovať vďaka úspešným modelom ako napríklad LG Viewty s predajom v rozsahu niekoľkých miliónov kusov. Model LG-KC780 zároveň posilní aj rad 8-megapixlových telefónov spoločnosti LG, a to spolu s nedávno uvedeným multimediálnym modelom LG Renoir (LG-KC910) vybaveným 8-megapixelovým fotoaparátom a plne dotykovým displejom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu