Piatkové video: staré Ericssony

Počas celého augusta vám budeme spríjemňovať začiatok víkendu, resp. posledné hodiny v práci, video-spomienkami na prelomové telefóny či všeobecne staré dobré mobilné časy.

Do dnešného vydania spomienkového Piatkového videa sme vyhľadali snímky venované vybraným telefónom Ericsson.

Ericsson T10

Ericsson T10s - 146-gramová plastová štýlovka s výdržou až 100 hodín pohotovosti z roku 1999. Ericsson T10s bol k dispozícii v piatich hravých farbách: ružová, tyrkysová, fialová, žltá a modrá. T10 bol typický plne grafickým monochromatickým trojriadkovým displejom, vibračným zvonením, pamäťou na 99 kontaktov, budíkom s opakovaním a kalkulačkou. Samozrejme, zvládol tiež odosielať SMS.

Ericsson R380

Ericsson R380s - založený na operačnom systéme EPOC. Hmotnosť 164 a rozmery 130 x 50 x 26 mm ho radili k väčším telefónom, ale jeho funkčná výbava s dotykovým širokouhlým displejom bola nadčasová. R380s obsahoval 950 mAh batériu, no výdrž dosahoval len 100 h pohotovosti. Prvý smartfón ponúkal podporu WAP-u, kalendár, e-mailový klient, IrDA port, pamäť 1,2 MB... A kde vznikol názov smartphone (smartfón)?

"The new Ericsson R380. We call it a SMARTPHONE."

(Nový Ericsson R380. My ho voláme smartfón.)

Ericsson R310

Ericsson R310s - prvý voči vode, prachu a nárazom reálne odolný mobil. Kryt bol chránený silikónovými tesneniami a membránami GORE All-Weather. Výdrž sa predĺžila až na 160 h pohotovosti, hmotnosť prístroja bola 170 gramov. Majiteľov vtedy potešil vibračným zvonením, profilmi, čísla ste mohli mať uložené len na SIM karte.

Množstvo ďalších komerčných videí Ericsson nájdete na YouTube.com v zložke užívateľa Ericssoncollector.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu