Orange: monitorovacia 3G kamera

Tlačová správa:

4. jún 2008 - Orange prináša jedinečný monitorovací systém, ktorý zákazníkom umožňuje pomocou videohovoru v 3G sieti spojiť sa kedykoľvek so špeciálnou 3G kamerou umiestnenou v domácnosti, kancelárii, či v inom ľubovoľnom objekte a sledovať aktuálne dianie naživo v monitorovaných objektoch.

Monitorovací systém Orangeu funguje na princípe videohovoru, ktorý okrem živého obrazu prenáša aj zvuk z priestorov, ktoré chce užívateľ monitorovať. Dostupný je na celom území pokrytom 3G sieťou Orangeu, čo v súčasnosti predstavuje územie, na ktorom žije viac ako 3 milióny obyvateľov Slovenska. Je schopné dohliadnuť nielen na bezpečnosť v dome, v kancelárii, či na vyhradených plochách, ale je možné ho využiť aj ako plnohodnotný strážny systém detí, či starších ľudí.

3G monitor obsahuje viacero komponentov, ktoré zvyšujú jeho úžitkovú hodnotu. Zabudovaná infračervená kamera umožňuje nočné videnie a umožňuje tak monitorovať objekty aj v tmavých priestoroch, ktorých stráženie bežnými kamerami nie je možné. Kameru je možné pomocou klávesnice mobilu ovládať na diaľku. Diaľkovo ovládateľné sú nielen smery natočenia, ale aj kamerové šošovky s trojnásobným digitálnym zoomom. Kamera disponuje optikou s rozlíšením 0,3 Mpix (pozn. red.: VGA, t.j. 640 x 480 bodov), reproduktorom a mikrofónom. V prípade výpadku elektrického prúdu je 3G kamera schopná vydržať až 300 hodín v pohotovostnom režime. Ďalšou výhodou kamery je možnosť zaznamenávať videá na flash kartu. Doba záznamu je až 18 hodín, pri infračervenom snímaní až 8 hodín. Z pohľadu bezpečnosti je okrem zabezpečenia heslom nespornou výhodou zariadenia aj fakt, že svojím dizajnom nepripomína klasickú kameru. Proti zneužitiu je kameru možné zabezpečiť aj vytváraním takzvaných bielych a čiernych zoznamov užívateľov, prípadne úplným zamedzením prístupu volania na zariadenie.

Inštalácia zariadenia je jednoduchá. 3G kameru, do ktorej je potrebné vložiť len 3G SIM kartu, je možné jednoduchým spôsobom upevniť aj na stenu, čo umožní variabilné umiestnenie kamery podľa potreby. Rám na upevnenie je súčasťou balenia. Na pripojenie zariadenia nie je potrebná predinštalácia žiadnych aplikácií.

Zákazníci si môžu 3G kameru zakúpiť za 6 290 Sk k ľubovoľnému hlasovému paušálu s 3G SIM kartou.

Základné parametre kamery ZTE MF58

- 3G monitor založený na princípe video hovoru prenášaného do 3G telefónu bez nutnosti inštalácie akejkoľvek aplikácie s ovládaním cez DTMF kódy (štandardná klávesnica telefónu)

- nahrávanie v nezávislom režime na kartu (1 GB = cca. 28 hodín záznamu (karta nie je súčasťou balenia)

- podpora nočného videnia, transflokácie a otáčania kamery

- interná batéria v pohotovostnom režime až do 300 hodín, pri ovládaní telefónom 2-3 hodiny

- manažovanie užívateľských práv (povolenie dovolania sa + PIN manažment)

Požiadavky: 3G pokrytie, 3G SIM karta

Pozn. red. - parametre:

rozmery: 104 x 101 x 101 mm,

hmotnosť: 263 gramov,

výdrž: do 3 h hovoru / 300 h pohotovosti.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu