Orange: prístup k zdravotne postihnutým

Dnes uverejňujeme prvý diel otázok mobilným operátorom ohľadom ich prístupu k zdravotne postihnutým zákazníkom. V prípade Orangeu na naše otázky odpovedal Richard Fides.

Zoznam vlastných predajní Orangeu

Naša spoločnosť má vlastné predajne v Košiciach, v Bratislave, Prievidzi, Banskej Bystrici, Martine a v Prešove.

Ako sú predajcovia pripravení na zdravotne postihnutých zákazníkov - vozičkárov, nevidiacich a nepočujúcich.

V rámci našich predajných miest máme vybudované bezbariérové prístupy pre zdravotne postihnutých zákazníkov. V prípade že bezbariérový prístup nie je vybudovaný, každá predajňa má k dispozícii zvonček, prostredníctvom ktorého si zdravotne postihnutý zákazník môže privolať predajcu. Pre nevidiacich zákazníkov máme k dispozícii letáky v braillovom písme. Zdravotne postihnutí občania však na predajné miesta chodia so svojim zástupcom, ktorý im ochotne pomáha.

Majú na všetkých (vlastných) predajniach vozičkári bezbariérový vstup? Alebo aspoň v jednej predajni v každom meste?

V rámci našich vlastných predajní máme bezbariérový vstup v Bratislave, Prievidzi a v Košiciach. Na našich predajných miestach však máme umiestnený zvonček na privolanie pomoci zo strany predajcov.

Ponúka Orange nejaké zľavy zdravotne postihnutým občanom?

Dlhodobo nám záleží na tom, aby mohli aj ľudia s hendikepom jednoduchšie a výhodnejšie komunikovať s okolitým svetom a svojimi blízkymi. V rámci svojich služieb ponúkame pre sluchovo postihnutých spoluobčanov výhodné SMS paušály, vďaka ktorým môžu posielať SMS už od 1 Sk s DPH do všetkých mobilných a sprístupnených pevných sietí SR. Pre hendikepovaných zákazníkov máme aj ďalšie mimoriadne zvýhodnenia. Súčasťou špeciálnej ponuky sú výhody v podobe zľavnených paušálov a kompenzačných pomôcok pre nepočujúcich a nedoslýchavých, ako aj zvýhodnený predaj špeciálne vybavených mobilných telefónov pre nevidiacich a slabozrakých spoluobčanov.

Pre zrakovo postihnutých občanov poskytujeme jednorazový vklad na fakturačný účet zákazníka až do výšky 1 500 Sk pri kúpe mobilného telefónu s operačným systémom Symbian alebo MS Windows mobile. Pre nepočujúcich a nedoslýchavých zákazníkov poskytne Orange jednorazový finančný príspevok na nákup indukčnej slučky vo výške 50% z nákupnej ceny. Indukčná slučka je zariadenie, ktoré slúži na komunikáciu nedoslýchavého s okolím. Toto zariadenie pracuje na princípe prenosu rádiových vĺn, pričom je zapojené priamo v mobilnom telefóne. Vysielač zachytí zvonenie telefónu a prenesie ho do prijímača, ktorý nositeľa upozorní na prichádzajúci hovor alebo SMS. Orange ponúka sluchovo postihnutým spoluobčanom mimoriadnu zľavu aj na špeciálny mesačný program SMS 500. Zákazníci môžu získať zľavu 20 % z mesačného poplatku na 12 fakturačných období nad rámec všetkých akciových zvýhodnení bez viazanosti. Výhodou je najmä cena každej takejto SMS, ktorej výška v rámci paušálu je len 80 halierov s DPH. Špeciálnu ponuku, ktorá taktiež pomáha aspoň čiastočne prekonať komunikačnú bariéru vzniknutú zdravotným postihnutím, pripravil Orange aj pre nevidiacich a slabozrakých spoluobčanov. V rámci nej ponúkame zvýhodnený predaj mobilných telefónov s podporou operačných systémov MS Windows a Symbian, ktoré umožňujú inštaláciu programu Mobile Speak. Zákazník má možnosť vybrať si z aktuálnej akciovej i neakciovej ponuky spoločnosti Orange Slovensko telefón, ktorý podporuje operačný systém MS Windows alebo Symbian.

Pred rokom sme uverejnili aj tlačovú správu Orangeu v Novinke Orange: výhody pre zrakovo a sluchovo postihnutých

Prečítajte si ostatné články:

O2: prístup k zdravotne postihnutým

T-Mobile: prístup k zdravotne postihnutým

Diskusia k článku:

Začať diskusiu