Nokia BH-200

Recenzia Bluetooth príslušenstva Najnovšie a najľahšie Bluetooth handsfree od Nokie.

Recenzia Bluetooth handsfree

Najnovšie a najľahšie Bluetooth handsfree od Nokie.

Dlho som čakal na podobné handsfree. Teraz mám na uchu drobné, pevne uchytené slúchadlo, ktoré sa nebojím zobrať aj na bicykel. K dokonalosti má však ďaleko...

Základná charakteristika:

rozmery: 49 x 22 x 21 mm,

hmotnosť: 14 gramov,

Bluetooth 2.0, 1.2 a 1.1 specification , 2.45 GhZ ISM band, 79 kanálov,

profily handsfree 1.0 (HFP) a headset 1.1 (HSP)

vzdialenosť: do 10 m,

batéria: Li-Pol, 69 mAh,

výdrž: 6 h hovoru/150 h pohotovosti.

V balení:

Nokia BH-200, nabíjačka AC-3, užívateľská príručka.

Párovanie je jednoduché, zapnuté slúchadlo stačí vyhľadať. Ak nie je spojené so žiadnym zariadením, je stále viditeľné a pripravené na vyhľadanie.

Odmietnutie hovoru uskutočníte dvojitým stlačením hlavného tlačidla, pre prijatie hovoru ho stlačíte raz. Pre vytočenie posledného volaného čísla v pohotovostnom stave dvakrát krátko po sebe stlačíte hlavné tlačidlo. Jeho podržaním zase vyvoláte hlasové ovládanie.

Kvalita hovoru je nízka, najmä druhá strana si sťažovala na nízku hlasitosť aj kvalitu spojenia.

Pri zvonení Nokia N70 aj Motorola V3x som počul melódiu aj z mobilu, aj v slúchadle. V prípade testovanej Nokie N80 išiel zvuk len z mobilu. Pripisujem to ale chybe softvéru mobilného telefónu.

Uchytenie na ušnicu je potrebné nacvičiť, obrázky v návode sú šikovnou pomôckou. Slúchadlo drží na uchu veľmi dobre, hodí sa aj na rôzne športy. Ja ho oceňujem najmä pri jazde na bicykli, kedy mám mobil schovaný v kapse. Po pol hodine som však vždy začal pociťovať mierne bolesti ušnice. Hodinu až dve som BH-200 vydržal nosiť, viac nie.

Nokiu BH-200 môžete nabíjať len nabíjačkami AC-3, ACP-4, DC-4. Nabíjanie trvá max. 2 hodiny. Počas tejto doby svieti kontrolná dióda na červeno, po skončení nabíjania táto zhasne. V pohotovostnom stave bliká zelené svetlo, pri slabej batérií bliká svetlo červené.

Slúchadlo je možné spojiť len s jedným mobilným telefónom. To je tradičné správanie Bluetooth handsfree. Avšak netradičné je neustále pripájanie k prvému, tzv. predvolenému mobilu. Ak som teda spojil HB-200 s Motorolou V3x, potom s Nokiou N70 a slúchadlo vypol, po zapnutí slúchadlo vyhľadalo najprv Motorolu a nie posledný spojený mobil.

Súčasným, asi desaťsekundovým podržaním tlačidiel pre vypnutie slúchadla a tlačidla regulácie hlasitosti zariadenie zresetujete. Indikáciou resetu je pestrofarebné blikanie diódy.

Orientačná cena: 1 590 Sk

- produktová stránka BH-200

Nokia BH-200 je dobré slúchadlo, ktoré odporúčam najmä na krátkodobé nosenie, napríklad pri športoch. Mrzí ma najmä nízka kvalita hovoru, ktorú slúchadlo spôsobuje. Inak je to handsfree s vylepšeniami, na ktoré som zvyknutý z iných značiek. Napríklad vytočenie posledného volaného čísla často používam s Motorolou HS810. Farebná dióda je nenápadná, ale svoju úlohu dokonale spĺňa. Indikátor tohto typu je na slúchadle veľmi dôležitý. Keď sa pozerám na BH-200, hovorím si, že Bluetooth slúchadlá od Nokie sa uberajú správnym smerom. Už len doplniť otvor pre pútko na krk, súčasné spojenie s viacerými mobilmi, zabezpečiť zvýšenie kvalitu hovoru a môžeme hovoriť o špičke. Zatiaľ je to len priemer s drobnými vylepšeniami.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 24.04.2006 - 16:59

Fizzy: Velmi pekne hf co sa designu tyka, sa mi paci ;) ale ked je slabo pocutelne tak to odradi vacsinu zaujemcov...

Celá diskusia 1 príspevok