Sony Ericsson W700i

Recenzia hudobného mid-endu Lacnejšia verzia prvého Walkmana od Sony Ericssonu.

Základná charakteristika:

konštrukcia: klasická,

OS: vlastný,

frekvencie: 900/1800/1900 MHz,

rozmery: 100 x 46 x 21 mm,

hmotnosť: 99 gramov, (zistená: 97 g)

displej: aktívny, 176 x 220 bodov, 262 144 farieb, (aj rozmery) ...

fotoaparát: 2 Mpix (1 600 x 1 200 b.), LED blesk, záznam videa (174 x 144 b.),

pamäť: 34 MB + MemoryStick Pro DUO 256 MB, 500 kontaktov, 100 SMS,

správy: SMS, EMS, MMS (do 100 kB), CB, e-mail, IM,

prenos dát: GPRS 4+2, IrDA, Bluetooth, USB kábel,

zábava: Java 3D, WAP 2.0, FM rádio s RDS, MP3/AAC prehrávač, 40.hlasé MIDI,

batéria: Li-Pol, 900 mAh

výdrž: do 8 h hovoru/400 h pohotovosti

SAR: 0,78 W/kg (norma 2 W/kg), platí pre W800i.

Čo mu chýba:

aktívny pohotovostný režim, makro, autofocus, EDGE, UMTS,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

R1CA021

Obsah balenia:

mobil, batéria BST-37, kvalitné stereo slúchadlá HPM-70, adaptér MemoryStick, USB kábel, nabíjačka, CD so softvérom, potrebné dokumenty.

fotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Wé sedemstovka je doslova orezaná wé osemstovka; je to model, ktorý bude dopĺňať W810i po ukončení predaja prvého Walkmana od Sony Ericssonu. Z tohto pohľadu W700i zmysel má, nie každý predsa potrebuje v mobile fotoaparát s automatickým zaostrovaním, či pamäť 512 MB. Aj keď by som ja osobne radšej kúpil použitú W800-ku či novú W550-ku za menej peňazí než za novú W700-ku, chápem ľudí, ktorí rozmýšľajú inak. No i tak nebudem model W700i v jeho recenzii vychvaľovať, nie je totiž veľmi prečo. Zrejme to bude spôsobené eufóriou z modelu W810i, ktorý ponúka okrem hardvérových zmien množstvo praktických drobných vylepšení.

Rozdiely W700i oproti W800i:

- dve farebné verzie namiesto jednej,

- červené podsvietenie klávensice,

- 256 MB karta v balení (oproti 516 MB)

- chýba autofocus a makro, rozlíšenie fotoaparátu je rovnaké,

- nižšia kvalita fotiek,

- pri písaní poznámky vidíte 3 riadky textu,

- pri písaní SMS vidíte 5 riadkov textu,

Recenzia: Sony Ericsson W800i

Skúsenosti: plus/mínus: Sony Ericsson W800i

Zapnutie/vypnutie

Zapnutie môže byť sprevádzané aj otázkou, či sa má spustiť len prehrávač médií (nie FM rádia) alebo celý mobil. Výmena SIM karty je jednoduchá, stačí ju len zasunúť, tým sa však mechanicky poškodzuje. Ukrytie akumulátora je zásadne inovované, otvárate len malú časť zadnej steny. Pri vypínaní reaguje na stlačenie vypínacieho tlačidla takmer ihneď.

Dizajn

Farebná zmena je jedinou úpravou exteriéru oproti W800i. Oranžovo-bielu (Smooth White) kombináciu doplnila hnedastá (Titanium Gold). Z jednotlivých prvkov sa nezmenilo nič.Malým posuvným tlačidlom odkryjete kruhový otvor objektívu. Ľavá stena ukrýva tlačidlo music button a v spodnej časti aj gumený kryt pamäťovej karty. Tá sa vyberá ľahko. Pravá bočná stena obsahuje dvojité tlačidlo pre reguláciu hlasitosti/zoomu a spúšť fotoaparátu. Regulácia hlasitosti na opačnej strane sa mi zdá trocha nepraktická, dôvodom je však použitie pri fotení. V hornej stene nájdete zapínacie/vypínacie tlačidlo a infraport, v spodnej nový dátový konektor Fast port. V ľavom dolnom rohu je otvor pre uchytenie pútka.

Klávesnica

Bočné tlačidlá zostali zachované, aj ich funkcie. Walkman tlačidlo spustí v každej situácii prehrávač médií. Nie je možné ho ani nastaviť. Podsvietenie klávesnice je červené a kvalitné. Výrobca upravil možnosť priradenia funkcií ku štyrom smerom joysticku. Pohybom nahor sa spustí zoznam skratiek, ktoré je možné ľubovolne vybrať z ponuky menu. Klávesnica môže vydávať zvuky, ale bez nich je úplne tichá. Nechýbajú ani rýchle voľby priradené k ôsmim alfanumerickým tlačidlám. Ak ich nepriradíte, podržaním niektorého z tlačidiel sa dostanete do telefónneho zoznamu na pozíciu písmena nachádzajúcom sa na stlačenom tlačidle.

Displej

Nechýba niekoľko zaujímavých grafických tém, no efektné témy zo Sony Ericssonu W810i tu vyzerajú akosi normálne. V hlavnej ponuke vidíte 12 ikôn. V Sony Ericssonoch nie je výnimkou ani režim šetrenia batérie, kedy displej úplne zhasne, avšak ja som ho neužíval. Na hlavnom displeji vidíte roztiahnutú tapetu na celej ploche a hore stavový riadok, ktorý pri práci s telefónom zmizne len zriedkavo. Na pohotovostnom displeji môžete mať zobrazenú aj vybranú poznámku. Po zhasnutí displeja fón nereaguje na ovládanie joysticku, len na tlačidlo "späť". Pomocné menu vyvoláte pohybom joysticku nahor. Skrátené voľby v ňom môžete meniť, presúvať, mazať.

Pohyb v hlavnom menu je rýchly. Viditeľnosť zobrazených údajov na slnku je jednoznačne podpriemerná.

Počty riadkov textu:

- písanie poznámky - 3 riadky,

- písanie SMS, e-mailu - 5 riadkov,

- čítanie SMS - 6 riadkov,

- čítanie MMS - 8 riadkov,

- čítanie e-mailu - 7 riadkov,

- čítanie poznámky - 7 riadkov,

- WAP - 7 riadkov + nadpis stránky,

- Jimm ICQ - 9 riadkov.

fotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Fotoaparát

Fotoaparát je najzásadnejšou zmenou oproti modelu W800i. Otvorením krytu sa naštartuje, ak nie je práve spustená iná funkcia. Spúšť fotoaparátu je nezmenená, dokonca má dve polohy, ale prvej chýba funkcia zaostrovania, takže je akási hluchá. Preto stačí pri fotení tlačidlo hneď úplne zatlačiť. Zaostrenie očakávajte na objekty vzdialené (odhadom) minimálne 80 cm od objektívu.

Fotky nie sú práve najlepšie, výsledok je skôr priemerný. Spustenie fotoaparátu pri zablokovanej klávesnici trvá asi 3 sekundy, po odfotení a zavretí krytu fotoaparátu sa telefón vráti do pôvodného stavu a klávesnica je opäť zablokovaná. To sa mi páči. Nočným snímkam pomáha dvojfázový blesk. V prvej fáze používa len jednu diódu, pri stlačení spúšte sa pridá druhá, ktorá zabezpečí oveľa viac svetla než akýkoľvek konkurent.

Sony Ericsson W700i ponúka tieto rozlíšenia: 1600 x 1200, 640 x 480, 160 x 120 bodov. Pri zmenšení fotky (po jeho potvrdení) do mailu alebo MMS dochádza k prepočítaniu 2 Mpix na VGA či menej, podľa nastavenia. Počas snímania je možné používať klávesové skratky: 1 - rozlíšenie, 7 - noc, * - blesk. Všetky sa nachádzajú v jednom rade tlačidiel, čo vítam. Medzi kamerou a fotoaparátom prepínate vertikálnym pohybom joysticku. Aj v prípade videa môžete použiť až 4x priblíženie, aktiváciu makra alebo nočného režimu. Video je možné zaznamenávať vo formáte 3GPP a rozlíšeniach 176 x 144 b. alebo 128 x 96 b. Ak zapnete pred použitím fotoaparátu tichý režim, vyhnete sa akýmkoľvek zvukom. Pozor, po zvukovej signalizácii ostaňte ešte chvíľu nehybní, keďže fotoaparát reaguje troška oneskorene.

ukazka z fotofonu

Ďalšie fotky nájdete v našej Galérii!

UKÁŽKA VIDEA

3GP prehrávače: QuickTime (univerzálny prehrávač, 35 MB), Nokia Multimedia Converter 2.0 (prehrávač a konvertor, 20 MB).

Recenziu pripojiteľného blesku nájdete v článku Sony Ericsson MXE-60

Obrázky

Fotky sú uložené v samostatnej zložke správcu súborov. Ak sú ukladané na kartu, nájdete ich v špeciálnej zložke, ktorú rozpozná aj každý automat pre vyvolanie fotiek. Telefón ich však zobrazuje spolu so snímkami uloženými v mobile...žiaľ.

Nechýba priblíženie prezeraných fotiek, aj keď značne spomalené. Prekvapením je až 32-násobné zväčšenie každej prezeranej snímky. Pri náhľade vidíte 2 x 2 alebo 3 x 3 miniatúry. Snímky je možné odoslať prostredníctvom e-mailu (možné automatické zmenšenie na vami určené rozlíšenie), Bluetooth, IrDA alebo MMS (možné automatické zmenšenie na VGA). Nechýba ani možnosť priradiť akúkoľvek fotku ku kontaktu a z predchodcu je prítomná aj prezentácia (slideshow).

Na úpravu snímok slúži aplikácia FotoDJ, ktorá umožňuje fotku otáčať, vložiť do nej klipart, rám, text, efekt a podobne.

Melódie a prehrávač hudby

Walkman prehrávač je úplne zhodný s W800i. V základnej ponuke nájdete voľby ako Prehrávanie, Interpreti (zoznam interpretov všetkých skladieb v mobile a na karte), Skladby (zoznam všetkých skladieb), Zoznamy skladieb (tzv. playlists) a Videá (tu je možné aj fullscreen prehrávanie videí!).

V novom fóne nájdete zopár MIDI a MP3 melódií. Hlasitosť meníte vždy dvojitým tlačidlom v pravej stene. Osemdielny horizontálny indikátor hlasitosti sa objaví namiesto stavového riadku. Sony Ericsson W700i už nahradí slabšie tranzistory (či už pri prehrávaní MP3 skladieb alebo počúvaní FM rádia) a reprodukcia je porovnateľná napríklad so slabšími notebookmi. Správam môžete priradiť akýkoľvek zvuk či skladbu v mobile. Odlišné upozornenie je možné priradiť e-mailu a ostatným správam. V profiloch nastavujete hlasitosť, zosilňujúce zvonenie, vibrácie, zvuky tlačidiel, blokovanie a povolenie hovorov (aj skupín).

Samozrejmosťou je prehrávanie hudby na pozadí. Vtedy je možné, aj pri zablokovanej klávesnici, regulovať hlasitosť, preskakovať skladby či hudbu vypnúť pomocou music button. Veľmi jednoduchá je tvorba playlistov označením jednotlivých skladieb. Počas prehrávania horizontálnym pohybom joysticku sa pohybujete v rámci skladby vpred alebo vzad. Grafický ekvalizér má nenormálny vplyv na kvalitu reprodukcie v priložených stereo slúchadlách. Megabass je vhodný snáď len pre tanečnú hudbu, inak úplne postačuje režim Bass, mne osobne aj vypnutý ekvalizér.

Recenziu hudobného kábla nájdete v článku Sony Ericsson MMC-60. Recenziu unikátnych prídavných stereo reproduktorov nájdete v článku Sony Ericsson MPS-60.

Prehrávač videí

Videá prehráva prehrávač médií aj Walkman prehrávač. Pred spustením videa je možné zvoliť horizontálne zobrazenie. Ja som skúšal len prehrávanie zaznamenaných 3GPP videí, W700i podporuje aj MPEG4 videá. Avšak, dôležité je dbať na parametre videa, nestačí len dodržať formát. Na konverziu videa odporúčam bezplatný PC program SUPER.

VideoDJ je aplikácia pre strihanie, spájanie a úpravu videí. Do jednej linky môžete vkladať videá, texty, pod to všetko priradiť vlastnú melódiu.

FM rádio

Prijímač v Sony Ericssone W700i pracuje len po pripojení handsfree. Jeho spustenie je možné priradiť aj k music button, tlačidlu v ľavej stene prístroja. Ak ho spustíte pomocou music button, zapne sa na pozadí posledná počúvaná stanica a displej ostane v pohotovostnom stave. Pomocou ovládacích prvkov na bočných stranách mobilu ovládate všetky dôležité funkcie rádia (hlasitosť stlačením +/-, prepínanie staníc podržaním +/-), ktoré beží na pozadí.

Po spustení FM prijímača z menu (alebo skrátených volieb) vidíte na displeji aj príjemné grafické prostredie rádia. Pohybom joysticku doprava alebo doľava postupne prepínate frekvencie po desatinných miestach. Pohybom nahor alebo nadol prepínate medzi uloženými stanicami. Ľavým polyfunkčným tlačidlom vyhľadáte najbližšiu počúvateľnú frekvenciu. Výbornou funkciou je automatické uloženie staníc, ktoré sa nachádzajú v dosahu prístroja. Tak napríklad v Trnave vyhľadám 20 a automatických staníc, ktoré sa automaticky uložia a po príchode do Nitry si automaticky nechám uložiť zase úplne inú kombináciu skupiny staníc, medzi ktorými veľmi rýchlo prepínam.

Zlatým klincom večera je funkcia RDS, ktorá automaticky po niekoľkých sekundách od zachytenia frekvencie vyčíta názov počúvanej stanice. Maximálna hlasitosť je aj v tomto prípade úplne dostatočná, páči sa mi možnosť vypnúť reprodukciu tlačidlom pre reguláciu hlasitosti aj v pohotovostnom stave pri zablokovanej klávesnici.

Svietidlo

Sony Ericsson W700i ponúka spustenie diódy aj bez spustenia fotoaparátu. Ja som diódu spúšťal otvorením krytu fotoaparátu a nasledovným stlačením *. Takto som si dokonca svietil niekoľkokrát na cestu. Dióda je prekvapivo intenzívna. Spustením funkcie "Prisvetlenie" sa však spustia hneď obe diódy naraz. Páči sa mi napríklad možnosť aktivácie prisvetlenia na 1 minútu.

Pamäť

Kapacita pamäte v telefóne je 34 MB, ktorú dopĺňa pamäťová karta MemoryStick Pro DUO s kapacitou 256 MB priamo v balené. Ja som pamäť vo fóne využil len na správy a Java aplikácie, ostatné objekty som ukladal na kartu. 64 MB postačuje pre asi 100 fotografií v najvyššej kvalite, 5256 MB možno pre 400 fotiek. Majiteľ W800i si však kartu pravsepodobne radšej zaplní hudbou. Pamäť pre 500 kontaktov nie je obmedzená počtom položiek a pamäť na 100 SMS je dostatočná. Meniť kartu môžete kedykoľvek vybrať. W700i nerozlišuje v súboroch objekty na karte a v mobile, aj keď pri ich prehliadaní ich umiestnenie označuje malá ikona.

Telefónny zoznam

Sony Ericsson W700i si zapamätá 500 kontaktov s mnohými položkami, ale iba jedným e-mailom. Zvonenia je nutné pridávať k jednotlivým kontaktom. V nastaveniach určujete, či bude východzí zoznam v telefóne alebo na SIM karte. Tlačidlám 1 - 9 je možné priradiť rýchlu voľbu. Ak tak nespravíte, podržaním alfanumerického tlačidla sa dostanete do východzieho zoznamu na prvý kontakt začínajúci na prvé písmeno na danom tlačidle. Nechýba ani funkcia opýtania sa na uloženie nového čísla volaného/volajúceho. Tiež poteší funkcia automatické uloženie kontaktu na SIM. Privítal som aj hromadné odoslanie (cez Bluetooth alebo IrDA) a mazanie kontaktov. Ku kontaktu je možné priradiť obrázok, ktorý zmení veľkosť na asi 170 x 150 b.

Hovor

Telefonovanie s W700i je príjemné, tento model sa dobre drží v ruke a nie je ťažký. Pri zvonení vidíte striedanie mena a čísla na displeji. Obrázok volajúceho je dostatočne veľký. Všetky hovory sa nachádzajú pod tlačidlom "Hovory", pričom medzi prijatými, volanými a neprijatými prepnete horizontálnym pohybom joysticku. Na displeji vidíte aj aktuálnu dĺžku hovoru, po zložení sa na pohotovostnom displeji zobrazuje dĺžka hovoru ešte niekoľko sekúnd. Na zmeškané udalosti dostatočne výrazne upozorní aj šetrič displeja. Po zrušení prichádzajúceho hovoru sa na displeji ukáže ikona zmeškaného hovoru, toto zvláda Sony Ericsson ako jeden z mála výrobcov. Hlasné handsfree je možné aktivovať už pri vytáčaní hovoru. Záznam hovoru som našiel len po vstupe do Možnosti - Diktafón (3 kroky).

Písanie textov

Na klávesnici W700-ky sa s pomocou slovníka T9 píše dobre, no existujú aj lepšie klávesnice. V niektorých prípadoch je nedostatočný počet zobrazených riadkov, čo som spomenul už v kapitole Displej. Slovník T9 ponúka aj množstvo nastavení. Nechýba ani možnosť voľby písania s a bez diakritiky. Podobne je tu možnosť dopĺňania slov. Zaspomínal som si aj na časy, kedy som vlastnil Ericsson T65, s ktorým som písal správy vďaka bočnému tlačidlu na reguláciu hlasitosti ohromnou rýchlosťou. Dnes, pri presune tohto tlačidla na pravú stranu, pre mňa tento systém stratil zmysel.

SMS

Prijaté správy vidíte v zozname tri, a to aj s úvodom alebo časom prijatia. Pri písaní správy používa W700-ka 5 riadkov, staršie modely len 4, preto som rád i za takéto zlepšenie. Odpočítavanie začne len niekoľko znakov pred koncom každej čiastkovej správy, pričom prechod na ďalšiu si ani nemusíte všimnúť. Nechýba plná podpora EMS štandardu, na ktorý sa často zabúda. W700i nedokáže automaticky mazať prijaté správy, čo ma trocha mrzí. Je však možné správy vymazať hromadne.

MMS

Do multimediálnej správy môžete vložiť okrem štandardných objektov aj novú fotku. 2 Mpix snímky vloží len po automatickom zmenšení na VGA (asi 40 kB), prípadne môžete snímky zmenšovať automaticky na QVGA, QQVGA. Pri tvorbe MMS vidíte neustále veľkosť vytvorenej správy. Zaujímavosťou je automatický podpis a už samozrejmosťou je doručenka.

E-mail

E-mailový klient vo W700i úplne postačuje mojim, nie najmenším, požiadavkám. Ponúka automatickú kontrolu schránky s automatickým odpojením po každej kontrole. Do mobilu sa stiahnu buď hlavičky alebo hlavičky s textom správy. Nechýba možnosť odoslať kópiu každého e-mailu na zadanú adresu, nastavenie mena odosielateľa a automatického podpisu. Pri čítaní e-mailu vidíte 8 riadkov textu a prekvapí úplná podpora diakritiky. Pri odpovedi volíte, či má obsahovať aj pôvodný e-mail.

Instant messaging

V tomto prípade odporúčam prečítať si články Instant messenger v Sony Ericssonoch a Jimm.

WAP

Pri wapovaní vidíte 8 riadkov textu, počas surfovania môžete vytočiť číslo, prečítať SMS, spustiť hudbu pomocou music button. Funguje aj história navštívených adries a zobrazí aj jednoduchšie webové stránky. Wapový prehliadač je dobrej kvality, využívam ho však zriedkavo. Vadilo mi, že som nemohol vstúpiť do záložiek rýchlo, ako majitelia modelu K750i (cez stredové tlačidlo). Kamarát mi však poradil, že všetky záložky mám predsa v Správcovi súborov. A tak teraz sa do wapových záložiek dostanem z pohotovostného stavu stlačením kombinácie: joystick > 7 > 5. Ešte lepšie je však surfovanie s bezplatným Java prehliadačom Opera Mini. Je to neskutočná Java aplikácia, pomocou ktorej aj s 10-megabajtovým dátovým programom denne prezerám niekoľko internetových serverov a nemám strach o spotrebu dát. Tú aplikáciu treba jednoducho vyskúšať a určite si ju obľúbite. S vypnutými obrázkami sa mi nestalo, že by aj najzložitejšia stránka mala viac než 5 kB.

strong>Prenos dát

Na lokálny prenos dát slúži IrDA, Bluetooth a dátové kábel, ktorý dopĺňa prenos dát pomocou pamäťovej karty. Po pripojení mobilu k PC pomocou dodávaného kábla sa len začal mobil nabíjať...ale tak podozrivo pomaly, že som ho nakoniec pripojil ku nabíjačke. Ku prenosu dát je nutná inštalácia PC softvéru z CD. Na diaľkové prenosy slúži len GPRS v konfigurácii 4+2 timesloty.

Charakteristika Bluetooth:

verzia špecifikácie: 2.0

PRD verzia: 1.0

softvérová verzia: R1Axxx/R1Lxxx/R1Nxxx/R1Cxxx

hadrvérová verzia: A a B

profily: BIP-ImagePush - DUN-GW - FT-Server - GAP - Generic Object Exchange - HandsFree-AG (1.0) - Headset-AG - HID-Dev-Keyboard-HID - HID-Dev-Pointing HID - OPP-Client - OPP-Server - SDP - Serial-DevA - Serial-DevB - Sync-Server

Organizačné funkcie

Budík - jednoduchý alebo opakovaný budík s vlastnou melódiou budí aj vo vypnutom stave. Pozor, melódia sa zosilňuje až do maximálnej hlasitosti, čo ma donútilo vytvoriť si špeciálne MP3 melódie s 20 % hlasitosťou.

Kalendár - klasický kalendár, v ktorom stále chýba opakovanie udalostí (kopírovanie je možné). K dispozícii je len jeden všestranný typ udalosti.

Poznámka môže byť dlhá maximálne 250 znakov, čo je pre mňa neskutočne málo. Po jej odoslaní do PC zistíte, že nejde o TXT súbor, ale poznámku vo formáte pre Outlook. Na druhej strane vyniká zobrazením na pohotovostnom displeji.

Hry a Java aplikácie

V novom fóne nájdete dve Java hry.

PuzzeSlider - veľmi chytľavá hra, v ktorej skladáte ľubovoľný obrázok rozdelený na niekoľko častí.

QuadraPop - hra na spôsob Tetrisu s príjemnou hudbou i grafikou.

Zaujímavou funkciou je Remote, diaľkový prístup k niektorým zariadeniam cez Bluetooth, ktorý je možné využívať na ovládanie MP3 prehrávača v PC, prezentácií a podobne.

Výhody:

- lacná alternatíva ku W810i.

Nevýhody:

- prítomnosť modelov W800i a W810i na trhu.

Orientačná cena: 14 990 Sk (Autotel s. r. o.)

Sony Ericson W700i je síce nový model, podobne ako W810i, ale vylepšenia, ktoré vo W810i sú (záloha kontaktov na kartu, prepínanie profilov vypínacím tlačidlom, atď.) vo W700i nenájdete. A tým sa stáva len orezanou W800-kou, ktorá je hardvérovo podstatne lepšia. Neviem, čím by ma teda W700-ka za svoju cenu zlákala. Najmä, keď je tu lacnejší, zaujímavejší a snáď i lepšie vybavený model W550i za podstatne nižšiu cenu.

Dôležité odkazy:

- podpora Sony Ericssonov

- kontakt na výrobcu (Sony Ericsson SK)

- distribútor (Sony Ericsson)

- služby zákazníkom (Sony Ericsson, SK)

- nastavenie SMS-kou (Sony Ericsson)

- nastavenie SMS-kou (T-Mobile)

- nastavenie SMS-kou (Orange) (treba sa registrovať)

Nastavenia služieb ručne:

T-Mobile

Orange World

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 19.06.2006 - 00:12

Fizzy: nie nahodou oproti modelu W800i?... Fotoaparát je najzásadnejšou zmenou oproti modelu W700i. Ale ako vzdy, dobre citalna recenzia, super ;)Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; en) Opera 8.54

anonymous19.06.2006 - 17:46 Trvalý odkaz

dannno: 64 MB posta?uje pre asi 100 fotografií v najvyššej kvalite, 5256 MB možno pre 400 fotiek. Opera/8.54 (Windows 98; U; cs)

anonymous19.06.2006 - 22:57 Trvalý odkaz

martin: [citat]Fizzy: nie nahodou oproti modelu W800i?...
Fotoaparát je najzásadnejšou zmenou oproti modelu W700i.[/citat]opravene ;)Opera/9.00 (X11; Linux i686; U; en)

anonymous25.09.2006 - 04:32 Trvalý odkaz

Lawrence Max: My name is Lawrence Max from United Kingdom, I saw your advertisement on Fony.sk... I am Buying it for my Pastor, as a birthday gift... I hope you do understand that this is the matter of the urgency.. I will make the payment through My Online Hsbc Bank Transfer Directly into your account... I will make the payment, so Once I make the Payment my bank will e-mail you with the payment reciept comfirmation.. so You have to shipment the Item out to my Pastor through UPS courier service and email me and my bank the Tracking number or the airwaybill reciept from UPS... I will need the following details for the bank transfer:
Beneficiary's Name:
Bank Name:
Account Number:
Country:
Total Item Price + shipping through UPS:
Email address:
Bank Phone number:
Beneficiary's Phone number:
Awaiting your reply...
Thanks
God Bless

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.7) Gecko/20060909 Firefox/1.5.0.7

Celá diskusia 6 príspevkov