O2: prenositeľnosť čísel je podozrivo oneskorená

Bratislava, 13. júla 2007 - Telefónica O2 Slovakia už od získania licencie robí všetko preto, aby zabezpečila prenositeľnosť čísla k inému operátorovi. Spoločnosť je pripravená spustiť službu prenositeľnosť čísla v časovom horizonte niekoľkých dní.

„Prenositeľnosť čísla je predovšetkým v záujme všetkých zákazníkov, ktorí si chcú vyberať svojho mobilného operátora podľa svojich preferencií a zachovať si svoje pôvodné číslo. O2 ako najmladší operátor na slovenskom trhu má eminentný záujem na rýchlom zavedení prenositeľnosti čísla a prijateľných finančných podmienkach pre zákazníkov,“ uviedla výkonná riaditeľka pre komunikáciu Telefónica O2 Slovakia Martina Hrivnáková.

Spoločnosť Telefónica O2 Slovakia plne akceptovala existujúce technické riešenie v Slovenskej republike, hoci nebolo úplne pripravené na vstup tretieho operátora. Neadekvátne dlhá doba úpravy pripojenia nového operátora zo strany pôvodnych operátorov podporuje udržanie ich dominantného postavenia.

„Sprístupnenie riešenia pre tretieho operátora je neakcepotvatenľne dlhé. Zo skúseností našej skupiny vieme, že zavedenie prenositeľnosti mobilného čísla zvyčajne vyžaduje menej ako šesť mesiacov. Domnievame sa, že tu nejde iba o technický problém. Povinnosť zabezpečiť prenositeľnosť navyše priamo vyplýva zo zákona a je jednou z kľúčových podmienok pre liberalizáciu trhu “ zdôraznila Martina Hrivnáková.

Telefónica O2 Slovakia navrhla prizvať regulátora k spoločným rokovaniam za účelom urýchleného riešenia v prospech zákazníkov.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu