Nokia a Yahoo! - nová spolupráca

Tlačová správa:

Nokia pridáva do multimediálnych počítačov Nokia Nseries podporu pre Flickr

(Ľahké mobilné zdieľanie fotografií priamo z vášho zariadenia)

Berlín, 25. apríla – Nokia, svetový líder v oblasti mobilných komunikácií, a Yahoo!, internetová destinácia č.1, oznámili, že uľahčujú mobilným fotografom odosielanie fotografií a pridávanie komentárov k fotografiám priamo na Flickr, najväčšiu online komunitu pre zdieľanie fotografií na webe. Užívatelia sa budú môcť pripojiť k svojim účtom Flickr bez potreby sťahovať alebo inštalovať akúkoľvek prídavnú aplikáciu. Nokia N93, Nokia N73 a Nokia N72, ktoré boli dnes predstavené, sú prvými zariadeniami Nokia Nseries podporujúce Flickr.

„Stále viac ľudí používa mobilné zariadenie pre prístup k internetovým službám a aplikáciám, čo je tiež dôvod, prečo pridávame podporu pre služby ako Flickr do našich nových Nokia Nseries zariadení,“ povedal Mikko Pilkama, riaditeľ divízie Multimedia spoločnosti Nokia. „Výkonné multimediálne počítače ako Nokia Nseries sú najlepšou cestou na využitie týchto nových zážitkov a možnosťou mať ich kedykoľvek so sebou. Zdieľanie spontánne zhotovených fotografií s vašimi priateľmi alebo dokonca úplne neznámymi ľuďmi je ľahké, keď máte počítač pripojený k internetu priamo vo svojom vrecku.“

Flickr je komunitne riadený priestor pre zdieľanie fotografií, ktorý jednoducho umožňuje zdieľať vaše fotografie s priateľmi, rodinou a svetom. Po nahratí na Flickr môžu byť vaše fotografie jednoducho odoslané na blog, rovnako ako upravené, organizované, popisované, zdieľané, atď.

„Úloha fotografie v životoch ľudí sa v posledných piatich rokoch začala radikálne zvyšovať. So vzrastajúcou mobilitou vznikajú nové možnosti komunikácie, ľudia zostávajú v spojení, zdieľajú a objavujú svet cez oči každého z nich,“ povedal Stewart Butterfield, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ Flickr. „Nokia a Flickr uľahčujú užívateľom spojenie a zdieľanie ich fotografií a zážitkov bez toho, aby museli byť pripútaní k PC.“

Ľahké ovládanie

Priamo z fotoaparátu alebo aplikácie Galéria vo vašom Nokia Nseries zariadení môžete po jednej alebo v skupinách po šiestich nahrať do služby Flickr fotografie v plnej veľkosti. Ďalšou podporovanou funkciou je možnosť pridávať komentáre k fotografiám, ktoré nahrávate zo zariadenia Nokia Nseries. Nastavenie online zdieľania je – akonáhle ste sa už raz zaregistrovali na Flickr (www.flickr.com) a obdržali prihlasovacie údaje k zariadeniu – jednoduché. Táto možnosť je po úvodnom spustení spoločnej služby dostupná zákazníkom na vybraných trhoch, Nokia a Flickr do budúcna hodlajú službu sprístupniť i na ďalších trhoch.

Informácie o mobilnej fotografii

Najužitočnejší fotoaparát, ktorý môžete mať, je taký, ktorý je s vami, keď potrebujete zachytiť okamih, ktorý si chcete uchovať. To, že máte vo svojom vrecku pripojený fotoaparát, vám poskytuje jedinečnú možnosť spontánne zachytiť a zdieľať vaše zážitky bez toho, aby ste museli fotografie prenášať do počítača. V minulom roku Nokia predala viac než 100 miliónov telefónov vybavených fotoaparátom, čo z nej robí najväčšieho výrobcu digitálnych fotoaparátov na svete.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu