Nokia a Adobe - nová spolupráca

Tlačová správa:

Oceňovaný softvér Adobe Premiere Elements 2.0 na záznam videa, jeho zostrih a zdieľanie bude dodávaný spolu s Nokia N93

Berlín, Hong Kong, San José, 25. apríla 2006 – Nokia, celosvetový líder v oblasti mobility, a Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) dnes oznámili, že štandardné balenie mobilného zariadenia Nokia N93 bude zahŕňať aj softvér Adobe Premiere Elements 2.0 pre Windows XP. Spolu s Adobe Premiere Elements 2.0 môže byť teraz videonahrávka natočená pomocou Nokia N93, po následnej editácii a napálení na DVD prenesená do kompatibilného osobného PC a pre potreby streamingu či e-mailu exportovaná do ďalších formátov. Softvér na editáciu videa, ktorý zákazníci Nokia dostanú zdarma (hodnota softvéru je 99,99 USD), poskytuje užívateľom Nokia N93 výrazné zážitky v oblasti záznamu a zdieľania videa.

So schopnosťou tvorby videozáznamu s rýchlosťou 30 snímok za sekundu v DVD kvalite a vybavená 3,2 Mpx fotoaparátom s optikou Carl Zeiss, 3× optickým zoomom a stabilizáciou obrazu ponúka Nokia N93 svojim užívateľom výhody digitálnej videokamery bez vynútených kompromisov na strane funkcionality mobilného telefónu či jednoduchosti obsluhy. Softvér Adobe Premiere Elements 2.0 prináša užívateľom Nokia N93 bezkonkurenčnú kontrolu a nespočítateľné možnosti pre kreatívnu editáciu videa s automaticky nastaviteľným pracovným prostredím a možnosťou vytvorenia vlastného DVD menu. S Adobe Premiere Elements 2.0 môžu vlastníci Nokia N93 experimentovať so stovkami profesionálnych prechodov a efektov a napaľovať videá na DVD v jednom z mnohých podporovaných formátov.

„Kvalita snímania videa v novej Nokia N93 je tak dobrá, že sme cítili ako nevyhnutné našim zákazníkom poskytnúť tiež ľahko ovládateľný softvér na editáciu videa a napaľovanie DVD,“ povedal Mike Butler, viceprezident pre tvorbu riešení a dodávky divízie Multimedia spoločnosti Nokia. „Vďaka spolupráci s Adobe sme schopní ponúknuť ľuďom komplexný zážitok zo spracovania digitálneho obrazu a videa. S Adobe Premiere Elements 2.0 môžete ľahko premeniť tieto vysoko kvalitné videonahrávky nakrútené s Nokia N93 na skvelé domáce filmy. A ešte lepšie, môžete ich napáliť na DVD a zdieľať s priateľmi a rodinou.“

„Rýchly rozmach mobilných zariadení ako Nokia N93 zmenil spôsob, akým spotrebitelia zachytávajú svoje životné udalosti,“ povedala Deborah Whitman, viceprezidentka pre product management divízie Digital Imaging v spoločnosti Adobe. „Premiere Elements 2.0 reflektuje potrebu byť pohotový a dáva ľudom možnosť zdieľať vysoko kvalitné videonahrávky tak rýchlo, ako sú schopní ich nakrútiť. Tým zachováva spontánnosť zážitku“

Program Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0 je tiež obsahom štandardného balenia Nokia N93 a umožňuje užívateľom upravovať ich vysoko kvalitné digitálne fotografie pri využití veľkej obrazovky kompatibilného PC. S Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0 je orezanie, otočenie a redukcia červených očí otázkou pár sekúnd.

Nokia a Adobe spolupracujú na poskytovaní komplexných riešení pre fotografiu pre svojich zákazníkov už od začiatku roku 2004. Nokia vlastní licenciu na technológiu macromedia Flash od Adobe a nedávno oznámila vytvorenie Nokia PRO Flash Zóny. Ide o nový podporný program, ktorý urýchli vývoj obsahu na platforme Flash pre telefóny Nokia. Nokia tiež predstavila niekoľko modelov, ktoré obsahujú technológiu Flash Life.

Cena a dostupnosť

Adobe Premiere Elements 2.0 bude dostupný v štandardných predajných baleniach novej Nokia N93 v Európe, Strednom východe, regióne Asia-Pacific a na amerických trhoch. Predpokladaným dátumom uvedenia Nokia N93 na trh je júl 2006 s očakávanou nedotovanou cenou približne 26 000 Sk.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu