Orange: Ako to je vlastne s odkazovkou v zahraničí?

V našom diskusnom fóre sa objavila veľmi užitočná téma týkajúca sa roamingu. Uvedené sú tu väčšinou rady pre majiteľov paušálov z Orangeu.

V bežnom živote som si zvykol na upozornenie na zmeškaný hovor, najmä keď sa nachádzam mimo dosahu siete. T-Mobile vám pošle SMS-ku s informáciou o zmeškanom hovore za každých okolností, v Orangei musíte pre túto služby používať aj odkazovú schránku. Ale v zahraničí odkazová schránka zvyšuje náklady. Ak do nej prijmete hovor, spoplatní sa rovnako, akoby ste ho prijali bežným spôsobom. Preto sa oplatí prečítať si niekoľko praktických rád od skúsených užívateľov.

Najistejším riešením je pred odchodom do zahraničia odkazovú schránku úplne vypnúť (zadajte v pohotovostnom stave #002# a voľbu odošlite). Vtedy však môžete v miestach bez signálu nejaký ten hovor zmeškať.

Druhým riešením je bezpodmienečné presmerovanie všetkých hovorov. Vtedy neprijmete žiaden hovor, ale všetky budú presmerované do odkazovej schránky, jednoducho povedané, "ešte na Slovensku". Vám by mala prísť SMS o zmeškanom hovore. V tomto prípade však môžete uskutočňovať hovory len vy, čo vás môže v určitej situácii vyjsť drahšie.

Viac v téme: Roaming - presmerovanie.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu