Orange: Vianočné a novoročné štatistiky

Tlačové správy:

Bratislava, 2. január 2006 ? Viac ako 10,6 milióna textových SMS a približne 130 tisíc obrazových správ poslali zákazníci spoločnosti Orange Slovensko v závere starého a na začiatku nového roka. Porovnateľný bol aj počet hovorov ? celkovo ich 31. decembra 2005 a 1. januára 2006 užívatelia Orangeu uskutočnili takmer 12 miliónov. Rovnako ako počas Štedrého dňa a vianočných sviatkov, aj v závere roka preukázala mobilná sieť Orangeu svoju spoľahlivosť. Orange napriek enormnej záťaži siete nezaznamenal vážnejšie technické problémy.

Najviac SMS, takmer presne 6 miliónov, poslali zákazníci Orangeu na Silvestra. Je to približne dvaapolkrát viac ako v priemerný deň v roku 2005 (2,4 milióna SMS), ale o približne 10 % menej ako v rovnaký deň pred rokom. Novoročných SMS poslali zákazníci Orangeu 1. januára 2006 viac ako 4,6 milióna kusov, čo je približne rovnaký počet ako 1. januára 2005. SMS prevádzka, ako už tradične, kulminovala na prelome rokov ? v čase medzi 23:00 a 1:00 hodinou poslali zákazníci celkovo až takmer 1,8 milióna SMS.

Na rozdiel od SMS však na prelome roka medziročne narástol počet hovorov. Znamená to, že kým na Štedrý deň a na Vianoce ľudia uprednostňujú SMS pred hovormi, v závere starého a na začiatku nového roka je to naopak. Novoročné priania si prostredníctvom mobilného telefónu v sieti Orange len medzi 23:00 a 1:00 hodinou povedalo približne 1,1 milióna zákazníkov Orangeu. Ide o počet hovorov, ktoré uskutočnili zákazníci Orangeu počas poslednej hodiny starého a prvej hodiny nového roka, teda počas absolútnej špičky. 31. decembra 2005 uskutočnili zákazníci v sieti Orange celkovo 6,3 milióna hovorov, čo je síce o niečo menej ako je priemerný počet hovorov v sieti Orange v roku 2005 (približne 7,3 milióna hovorov) ale o 6 % viac ako v rovnaký deň pred rokom. 1. januára uskutočnili zákazníci Orangeu 5,4 milióna hovorov, čo je 8,5 percenta viac ako v rovnaký deň pred rokom.

Svoje miesto si medzi novoročnými pozdravmi získavajú aj čoraz obľpúbenejšie obrazové správy ? zákazníci Orangeu ich počas Silvestra a Nového roka poslali celkovo viac ako 130 tisíc, čo je takmer dvakrát viac ako pred rokom.

Bratislava, 27. december 2005 ? Telekomunikačná prevádzka v sieti Orange Slovensko sa počas Štedrého dňa a Vianoc niesla už tradične v znamení SMS aobrazových správ. Zákazníci Orangeu opäť pokorili vlaňajší rekord v počte odoslaných SMS a obrazových správ.

Rekordný počet SMS správ a pokles hovorov

Na Štedrý deň odoslali užívatelia spoločnosti Orange Slovensko 15,75 milióna SMS správ a uskutočnili 5,64 milóna hovorov*

Najväčší nápor SMS správ zaznamenala sieť na Štedrý deň v čase medzi 15:00 a 16:00 hodinou, kedy SMS centrum odbavilo až 1,46 milióna SMS správ. V porovnaní s minulým rokom, kedy bolo počas najexponovanejšej hodiny rovnako medzi 15:00 a 16:00 vybavených 1,24 mil. SMS správ, došlo k nárastu o takmer 18 %.

Sviatočný nápor SMS správ pokračoval aj počas nasledujúcich dvoch dní, avšak v oveľa menšej miere. 25. decembra poslali zákazníci Orangeu celkovo 2,92 milóna SMS správ, čo znamená dokonca mierny pokles v porovnaní s rovnakým obdobím pred rokom, kedy zákazníci Orangeu poslali viac ako 3 milióny SMS správ. V porovnaní s priemerným dňom v roku 2005 však bol počet odoslaných SMS aj 25. decembra vyšší o približne 22 %. Uskutočnili 4,19 milióna hovorov, čo je o takmer 43 % menej ako v priemerný deň v roku 2005 a približne rovnaké množstvo, ako v ten istý deň pred rokom.

26. decembra poslali zákazníci Orangeu celkovo 2,28 milóna SMS správ, čo je o takmer 10 % menej ako v rovnaký deň pred rokom a dokonca o 4.6 % menej ako v priemerný deň roku 2005 a uskutočnili 4,88 milióna hovorov, čo je o tretinu menej, ako v priemerný deň v roku 2005 a približne rovnaký počet, ako v ten istý deň pred rokom.

300-percentný nárast obrazových správ

Zákazníci Orangeu využívajú obrazové správy čoraz viac. Na Štedrý deň odoslali rekordných 128 tisíc obrazových správ, čo je trikrát viac ako v priemerný deň v roku a o 104 % viac ako v rovnaký deň pred rokom.

Spoľahlivá sieť

Aj počas tohtoročných sviatkov preukázala mobilná sieť Orangeu svoju spoľahlivosť. Orange počas sviatkov nezaznamenal vážnejšie technické problémy napriek zvýšenému zaťaženiu celej siete.

* údaje o počtoch odoslaných SMS správ v tejto tlačovej správe obsahujú výlučne SMS správy odoslané zákazníkmi spoločnosti Orange Slovensko a nezahŕňajú SMS notifikácie na predplatnej službe Prima. Údaje o počtoch hovorov zahŕňajú zodpovedané hovory a nezahŕňajú hovory smerované do odkazovej schránky a hovory bez odpovede. Medziročné zmeny boli vypočítané na základe porovnateľných údajov z minulého roka.. Zákazníci Orangeu poslali na Štedrý deň viac ako šesťapolkrát viac SMS správ ako v priemerný deň v roku 2005 a o 19 % viac ako na Štedrý deň pre rokom. Zaujímavosťou je, že na Štedrý deň aj v roku 2005 uprednostnili SMS správy pred klasickými telefonátmi - uskutočnili o 4 % menej hovorov ako v rovnakom obdobi pred rokom a o 19 % menej ako v priemerný deň roku 2005.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu