Podpora Sony Ericsson

Zhodnotenie podpory telefónov jedného výrobcu Na čo sa môže čerstvý majiteľ Sony Ericssonu tešiť?

Som čerstvým majiteľom Sony Ericssonu W800i, a tak ma zaujímalo, čo užitočné na www.sonyericsson.sk nájdem. Sony Ericsson bol totiž v tomto smere vždy o krok pred ostatnými výrobcami mobilov. Aká je situácia dnes? Aj keď opíšem časť venovanú najmä modelu W800i, článok sa väčšinou týka aj K750i a D750i, prípadne aj ďalších modelov Sony Ericsson.

Na produktovej stránke W800i vidím veľa možností. Okrem popisu prístroja sa v ľavom vertikálnom stĺpci nachádza takáto ponuka:

W800i interaktívny:

- vyskúšať telefón

- webová lokalita kampane

Pomoc pri kúpe:

- porovnajte W800i s inými telefónmi

Rozšírte svoj telefón:

- W800i súbory na prevzatie

- softvér a služby

Podpora pre W800i:

- všetka podpora pre W800i

- nastavenie telefónu

- RIEŠENIE PROBLÉMOV

- najčastejšie otázky

Už z tohto zoznamu je zrejmé, že majiteľ nového Sony Ericssonu strednej alebo vyššej triedy nemusí mať strach, že nebude mať ako oživiť svoj nový mobil. Najmä ponuka obrázkov, grafických tém a melódií je prekvapivo bohatá.

Interaktívne vyobrazenie modelu prístroja je v prípade Sony Ericsson už typickou lahôdkou. Link "webová lokalita kampane" je však ešte zaujímavejší. Nachádza sa tu niekoľko ukážok, často filmových, ako môžete nielen model W800i vhodne využiť. Napríklad sekcia "battery life" ukrýva pekný klip s W800i. Upozorňujem ešte, že pri výbere modem/broadband dobre zvážte rýchlosť svojho pripojenia. Ani s DSL 512 vám "broadband", ak nemáte prebytok voľného času, neodporúčam.

Porovnanie prístroja s inými modelmi, a nielen od Sony Ericssonu, nájdete aj v našom katalógu.

Súbory na prevzatie sú cieľom môjho pátrania. Na stránke www.sonyericsson.sk nájdete až bezplatne stiahnuteľných 150 objektov (tóny zvonenia, hry, obrázky...). Vyznáňacích melódií je presne 43. Tu si ich môžete vypočuť, ich bezplatné prevzatie nájdete na wap.sonyericsson.com. Rovnako to platí aj pre ostatné objekty. Ak sa na webe registrujete, po prihlásení ponúkne webové aj wapové rozhranie len objety, ktoré s vašim prístrojom využijete.

Sekcia Softvér a služby je naozaj bohato vybavená. Tu odporúčam sa registrovať. Pri registrácii som vyplnil len moje najzákladnejšie údaje a nakoniec do minúty potvrdil aj registračný e-mail. Prihlasovacím menom sa stala vaš e-mailová adresa, heslo ste si zadali pri vyplnení registračného formulára.

Predajňa Symbian aplikácií ma nezaujíma, preto som hneď skočil na Podporu výrobkov Sony Ericsson. Používaný typ mobilu bol vyčítaný z mojich údajov. V podpore výrobku sa nachádzajú súbory so softvérom, nastavenia telefónu, príručky používateľa, rchle kurzy pre pokročilé funkcie, aktualizácia softvéru...

V súboroch so softvérom na prevzatie nájdete:

- Sony Ericsson PC Suite 1.7.10

- Modem scripts for K750 and D750

- Sony Ericsson D750/K750 USB drivers

- Sony Ericsson D750/K750/W800 Update Service USB driver

- Adobe? Photoshop? Album Starter Edition - English

Nastavenie telefónu je asi najužitočnejou službou tejto stránky. Nastavenie WAP-u, e-mailu a MMS prostredníctvom textovej správy si nevyžaduje pamätať si rôzne čísla a údaje.

Aktualizácia softvéru je prístupná len pre K750i, tak sa do nej s W800i radšej nepúšťam.

Moje obrázky (fotografická služba) je špeciálna služba, ktorá vytvára váš virtuálny fotoalbum. Je súčasťou sekcie Môj obsah. Obrázok môžete vložiť pomocou e-mailu (aj priamo z telefonu) na adresu napr. riso_bla.sk@emimail.com (ak som pri prihlasovani pouzil mail riso@bla.sk). Vtedy je obmedzenie 640 x 480 b. a 300 kB. Ak do albumu posielate obrázok priamo z PC (nie e-mailom), obmedzenie je 1280 x 960 b. a 300 kB. Aplikácia umožňuje obrázok upravovať a dokonca z neho vytvoriť aj jednoduchú grafickú tému. To už je však súčasť sekcie Nástroje on-line. V Sekcii Môj obsah okrem Mojich obrázkov (fotoalbumu) nájdete Moje zvuky, Moje témy (vytvorené pomocou spomínanej aplikácie), Moje obrazové správy a Moje videá.

Nástroje online zahŕňajú okem spomínaného Tvorcu tém a Obrazového editora aj najvyššie skóre v obľúbených hrách, webové štúdio na dvorbu MMS a MusicDJ.

Záver

Za asi hodinku mám v prístroji nové melódie, grafickú tému z vlastnoručne vytvorenej fotografie, nastavené všetky potrebné služby. Sony Ericsson nie je jediný, kto má dobre vytvorenú podporu výrobkov. Nokia aj Siemens sú na tom podobne, ale Sony Ericsson išiel ešte ďalej a ponúka svojim zákazníkom aj bezplatný obsah. Toho som bol zatiaľ svedkom len v prípade Alcatelu. Ten však nemal najlepšie vyriešenú podporu v iných smeroch. Preto si Sony Ericsson zaslúži za svoj prístup pochvalu.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 06.10.2005 - 01:08

aquila: je to sice fajn, ale toto ponuka nokia tiez :) az na aktualizaciu FW :) s tym ze kopu veci je na lepsej urovni ;)

anonymous06.10.2005 - 03:35 Trvalý odkaz

riso: ano, suhlasim, ze Nokia nespi ani v tomto smere. dnes som predstavil SE, nabuduce to bude urcite aj Nokia. :)

anonymous06.10.2005 - 17:53 Trvalý odkaz

Brano: Pred 3 dnami som sa ich cez ich support na nieco pytal a doteraz ziadna odpoved :-( (ci K750i podporuje bluetooth profil A2DP - t.j. stereo bluetooth handsfree na pocuvanie hudby; predpokladam ze nie)

anonymous07.10.2005 - 10:41 Trvalý odkaz

Atlis: hehe, ja som sa pytal na viac veci a este som nikdy odpoved nedostal... :D

anonymous07.10.2005 - 10:53 Trvalý odkaz

riso: no, tak mne zase odpovedali vzdy. :) brano, pokusim sa to zistit (mohol si nam nechat odkaz v sekcii O nas). ;)

Celá diskusia 10 príspevkov