Používanie mobilov manažérmi v západnej Európe

Strategy Analytics zverejnili výsledky prieskumu medzi biznis pracovnímki v západnej Európe (Predstavte si skrátka ľudí v tmavých oblekoch s naleštenými topánkami, notebookom v ruke a dosiahnete dokonalú predstavu o drvivej väčšine týchto zamestnancov.). Zistenia prieskumu sú však celkom zaujímavé.

Biznis užívatelia mobilných telefónov dvakrát radšej používaju mimo kancelárie mobil než notebook. Ich učenie sa a používanie mobilných zariadení zodpovedá trendu a nastoleným technológiám (Môžem potvrdiť z vlasných zážitkov v hlavnom meste Francúzska, kde som videl úplne bežne v metre Nokie 6630, Sony Ericssony P900 a podobné prístroje.). Priemerne títo zákazníci pretelefonujú 420 minút mesačne a odošlú cez 100 SMS správ za 78 EUR. Takmer dve tretiny hovorov a dátových prenosov uskutočňujú v práci alebo doma. Cez dve tretiny týchto užívateľov používa notebooky s podporou Wi-Fi, hocí vyše jedna tretina z nich ho nevyužila nikdy alebo využila zriedkavo.

Osobne si nemyslím, že by sa dosiahnuté výsledky značne líšili od bratislavských pomerov. Dokonca, 420 minút (t.j. asi 14 minút denne) je až neprimerane málo na ľudí, s ktorými sa stretávam ja. Asi budem nútený upraviť si názor o prieskumoch a štatistikách...

Diskusia k článku:

Začať diskusiu