Oppo ukázalo prednú kameru integrovanú do displeja

Trend displejov natiahnutých na celú prednú stranu núti výrobcov premýšľať, ako zabezpečiť ničím nerušený vzhľad obrazovky. Po čítačke umiestnenej pod displej sa tam onedlho presťahuje aj predná kamera.

Okrem výrezov rôznych veľkostí a tvarov výrobcovia priniesli niekoľko riešení, kam so selfie kamerou, aby na prednej strane vôbec neprekážala.

Nájdeme ju v otočnej i výsuvnej konštrukcii, a videli sme už aj telefón s druhým displejom na zadnej strane, ktorý poslúžil na snímanie autoportrétov.

Ďalším spôsobom je ukryť fotoaparát pod displej. S týmto prevedením prichádza teraz Oppo, známe svojimi inovatívnymi riešeniami. Na svojom Twitter účte zverejnilo krátke video, ktoré ukázalo, ako to bude fungovať.

Bližšie informácie o pripravovanom smartfóne sme sa zatiaľ nedozvedeli, podľa vzhľadu ide o prototyp. Na reálne uvedenie novinky si tak zrejme ešte nejaký čas počkáme.

twitter.com/oppo

Diskusia k článku:

Tomas 03.06.2019 - 15:37

Tuto technologiu dnes predstavilo aj Xiaomi, takze dnes padlo nejake embargo a urcite s tym postupne pridu aj dalsi. Zaujima ma dodavatel.

Knoxville03.06.2019 - 16:27 Trvalý odkaz

Konečne! Čítačka v displeji teraz selfie kamera... Hádam to implementujú napr. do Oneplus 7T/8. Môj OnePlus 5 ešte cca. rok potiahne. Potom sa uvidí...

Stano04.06.2019 - 21:00 Trvalý odkaz

Tak uz viete aky trend bude u smartfonov buduci rok

Celá diskusia 4 príspevky