Sony Xperia 1 prichádza na Slovensko

Najnovší top model japonského výrobcu, ktorý láka na 6,5-palcový 4K OLED displej s pomerom strán 21:9 a trojicu zadných fotoaparátov, sa už čoskoro dostane na pulty slovenských predajní. Nebude chýbať ani v ponuke mobilných operátorov.

Tohtoročná novinka mala premiéru na februárovej výstave MWC v Barcelone a ponúka to najlepšie, čo aktuálne Sony v mobilnom zariadení môže priniesť.

Už na prvý pohľad zaujme vysokou konštrukciou a natiahnutým OLED displejom s pomerom strán 21:9. Na 6,5-palcovej uhlopriečke nájdeme veľmi jemné 4K rozlíšenie 1644 x 3840 bodov, podobne, ako to bolo pri sérii XZ Premium. Prednú i zadnú stranu chráni pred poškriabaním odolné sklíčko Gorilla Glass šiestej generácie.

Sony Xperia 1 podľahla dnešným trendom, a tak vzadu vidno trojicu fotoaparátov. Všetky majú 12-megapixelové rozlíšenie, pričom základný sa pýši clonovým číslom f/1.6, teleobjektív ponúka 2-násobné priblíženie a širokouhlým objektívom budete snímať najmä krajiny, pamiatky či rodinné fotografie v interiéri. Sony nezabudlo ani na optickú stabilizáciu obrazu.

Výrobca upozorňuje na technológiu Eye AutoFocus, ktorá pred samotným stlačením spúšte neustále prehodnocuje bod zaostrenia a bod vyváženia expozície až 10-krát za sekundu. Nočné fotografie by mala vylepšiť technológia odstraňovania šumu.

Dostatočný výkon zabezpečí čipset Snapdragon 855 a 6 GB operačná pamäť RAM. Na uloženie multimédií a aplikácií vám zrejme bude stačiť 128 GB úložisko. Komu to bude málo, môže využiť slot na microSD karty do veľkosti 512 GB. Kompletné špecifikácie sa dočítate v našom základnom infe.

Predaj Sony Xperia 1 odštartuje na Slovensku 7. júna, odporúčaná cena je stanovená na 949 eur. Dostupná bude zatiaľ iba v čiernej farbe. Objaví sa aj v ponukách mobilných operátorov, dátum predaja zatiaľ nepoznáme.

Diskusia k článku:

Peter Bumbaldek 03.06.2019 - 02:50

Za tú cenu to pôjde ako teplé rožky :)

Tomas03.06.2019 - 09:04 Trvalý odkaz

Urcite to bude bestseller za tu cenu :D

viperman03.06.2019 - 11:15 Trvalý odkaz

vzladom na spickovy displeja naslapany hardware sa ta cena dala cakat (podobne stala aj xz2 premium) , a stale je nizsia ako najdrahsi samsung alebo iphone:) a niektore obchody (nie u nas) davaju k tomu sluchadla WH-1000XM3 alebo playstation 4-ku gratis.

Matej03.06.2019 - 19:57 Trvalý odkaz

co som zbezne pozeral podrobne specs, tak praveze implementovali dost technologii/certifikacii, ktore predpokladam navysili cenu (kalibracia displeja, cinema mode, vychytavky na fotaku), ale maju otazny prinos pre uzivatelov.
Za tu cenu je to faaaaakt len pre die-hard nadsencov, na druhu stranu rad by som si tuto Xperiu vyskusal, lebo zacinam mat pocit, ze tu bola pouzita docela odlisna filozofia nez pri predchadzajucom vedeni. No ale skoda, ze uspech to asi aj tak nebude mat :(

Tomas03.06.2019 - 20:09 Trvalý odkaz

Mohli tam dat radsej 2k displej s pomerom stran 19:9 a vacsiu baterku. Cenu 850€ a mal by som zaujem

Celá diskusia 19 príspevkov