Takto fotí Honor 20 Lite

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Honor 20 Lite s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát (26 mm ekv.)

24 Mpix (4:3) / 12 Mpix (4:3) / 8 Mpix (19:9), clona f/1.8, video Full HD (60 fps, slow motion 480 fps), AF (PDAF)

Zadný fotoaparát (13 mm ekv.)

8 Mpix (4:3) / 5 Mpix (19:9), 120° uhol záberu, clona f/2.4, Full HD video

Zadný fotoaparát (pomocný)

2 Mpix, clona f/2.4

Predný fotoaparát

32 Mpix (4:3) / 21 Mpix (19:9), clona f/2.0, video Full HD (30 fps)

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Honor 20 Lite.

Krátky komentár:

Fotoaparát v Honore 20 Lite je vstupnou bránou pre tých, čo by radi prepínali medzi normálnym foťákom, širokouhlým a občas sa tiež pochválili autoportrétom. Bežný zadný fotoaparát radíme k priemeru tejto triedy. Za dobrého počasia sníma pekné zábery aj Full HD video. Samozrejme, bez akejkoľvek stabilizácie. Po prepnutí na širokouhlý fotoaparát môžete nasnímať celé vlakové kupé či stôl v reštaurácii bez toho, aby ste sa museli nejako obmedzovať. Technická kvalita týchto záberov je vhodná pre odoslanie messengerom, upload na facebook či listovanie v mobile. Po minimálnom priblížení už vidíte nedostatky, nehovoriac o večerných záberoch. Za dvestopäťdesiat eur nemôžeme čakať zázraky. Ide doslova o vstupnú bránu do sveta širokouhlých fotoaparátov. Akoby ste mali priamo na mobile namontovanú ďalšiu lacnú športovú kameru. A ja sa z toho úprimne teším. Softvér solídne upravuje slabý dynamický rozsah snímok, oblohu dokreslí pomocou viacerých záberov úplne automaticky a vám sa to bude pravdepodobne páčiť.

Ak túžite po lepšej kvalite širokouhlých záberov, po stabilizovanom Full HD videu, investujte do Huaweiu P30 Lite. Ak vám širokouhlé zábery vôbec nechýbajú, obzrite sa po zlacnenom Honore 10. Ide stále o veľmi dobrý fotomobil za ešte lepšiu cenu.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

Začať diskusiu