Celoročné tržby Lenova prvýkrát prekročili hranicu 50 miliárd USD (hospodárske výsledky)

Lenovo oznámilo svoje hospodárske výsledky za fiškálny rok 2018/19, ktorý sa skončil 31. marca 2019. Teší sa z rekordných príjmov a pripravuje sa na ďalší rast.

Spoločnosť Lenovo po prvýkrát dosiahla celoročné tržby prevyšujúce 50 miliárd USD, čo predstavuje nárast o 12,5 % na rekordných 51 miliárd USD.

Medziročne vzrástol zisk pred zdanením o 459 % na 856 miliónov USD, čistý zisk bol vo výške 597 mil. USD, čo je oproti strate 189 mil. USD za predchádzajúci rok výrazný posun vpred. Veľmi dobré výsledky dosiahlo Lenovo najmä v poslednom štvrťroku, kedy sa zlepšili príjmy vo všetkých segmentoch.

Skupina pre mobilné zariadenia (MBG) medziročne zlepšila zisk pred zdanením o 464 miliónov USD, stále však vo fiškálnom roku vykazuje stratu vo výške 139 miliónov USD. Oproti strate 603 miliónov USD v predchádzajúcom fiškálnom roku ide o výrazné zlepšenie. Podľa vlastných slov za to vďačí jasnému zameraniu sa na vybrané trhy, konkurencieschopnému portfóliu produktov a kontrole nákladov.

Prioritné regióny zaznamenali rýchly rast, vrátane rekordného podielu (17,6 %) v Latinskej Amerike. V Severnej Amerike sa objem dodávok medziročne zvýšil o 48 %. Aj v Číne príchod nových modelov viedol k zlepšeniu výnosov a zisku.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu