Minecraft Earth: svet z kociek v rozšírenej realite

Novinka je zameraná na tvorbu rôznych vecí z kociek, ktoré môžete umiestniť do reálneho sveta a zdieľať s priateľmi. Okrem toho ponúkne aj mini úlohy buď v režime sólo, alebo hru viacerých hráčov.

Značka Minecraft oslavuje 10 rokov. Je známa najmä z počítačov, kde zaujala hráčov po celom svete. Dala im totiž takmer neobmedzené možnosti, aby si postavili svoj vlastný svet z kociek.

Vo svojej mobilnej verzii s názvom Pocket edition existuje už od roku 2011. Teraz prichádza v novej verzii, ktorá podporuje AR, teda rozšírenú realitu.

Novinka je zameraná na spoluprácu viacerých hráčov. Kedykoľvek budete môcť budovať svoje výtvory z kociek, na miestach s rôznym rozsahom. Potom ich v reálnom svete premiestnite kamkoľvek uznáte za vhodné. Následne ich uvidia vaši priatelia, ktorí si vašu tvorbu budú môcť dôkladne preskúmať.

Popri klasickej stavbe budov ponúkne Minecraft Earth aj tzv. dynamické dobrodružstvá. Pôjde o menšie úlohy, ktoré môžete riešiť sólo alebo sa spojiť s priateľmi. Budú automaticky generované a teda jedinečné pre každého hráča. Žiadne dve hry nie sú podobné a čerpajú dáta z Open Street máp, ktoré bežia na cloude Microsoft Azure. Z nich sa potom generujú hrateľné miesta.

Minecraft Earth je momentálne v uzavretom beta teste. Vydania na Android a iOS sa dočkáme neskôr v tomto roku na trhu v USA. Globálna dostupnosť sa očakáva do konca roka.

Zdroj: minecraft.net

Diskusia k článku:

Začať diskusiu