Lenovo ThinkPad X1: prvý laptop so skladacím displejom

Novinka je vybavená 13,5'' OLED displejom od LG s 2K rozlíšením. Keď ho zložíte, horná polovica zostane v klasickom režime a dolná zobrazí softvérovú klávesnicu. Využiť môžete Bluetooth príslušenstvo a dotykový stylus.

So skladacím displejom prichádza aj Lenovo, ktoré zatiaľ obišlo smartfóny a prinesie laptop ThinkPad X1. Ide o prvý počítač svojho druhu, ktorý ponúka 13,5'' OLED displej od LG s 2K rozlíšením.

Ohýba sa smerom dovnútra, aby ochránil displej. Keď ho zložíte, hore uvidíte klasické zobrazenie a dole softvérovú klávesnicu. V rozloženom režime získate zobrazenie s pomerom strán 4:3.

Novinka podporuje aj stylus a Bluetooth klávesnicu. Bude fungovať na platforme Windows a o výkon sa postará zatiaľ bližšie nešpecifikovaný procesor od Intelu. Pravdepodobne pôjde o ULV CPU, ktorý sa vyznačuje vysokou úsporou energie.

Lenovo plánuje vydať ThinkPad X1 v prvej polovici budúceho roku. Dovtedy chce urobiť ešte množstvo testov displeja. Ďalšie informácie vrátane ceny zatiaľ nie sú známe. Výrobca s nimi príde zrejme až neskôr, bližšie k dátumu vydania.

Zdroj: Lenovo

Diskusia k článku:

Začať diskusiu