Galaxy Note 10 má prísť v dvoch verziách s pomerom strán 19:9

Nový top model údajne dostane 6,4 a 6,75-palcové displeje, s pomerom strán 19:9. Hovorí sa aj o 64 Mpix snímači, rýchlejšom nabíjaní a výkonnom hardvéri.

Samsung Galaxy Note 10 je v príprave už nejaký čas. Na internete sa klasicky objavujú rôzne úniky a zatiaľ nepotvrdené informácie o tom, čo by sme mohli očakávať.

Z hardvéru by malo ísť o rovnaký čipset ako v prípade Galaxy S10, teda Exynos 9820 / Snapdragon 855, doplnený buď o 8 GB, alebo 12 GB RAM.

Rad Galaxy Note by mal prvýkrát dostať nie jednu, ale rovno dve verzie. Úniky spomínajú 6,4- a 6,75-palcový displej s pomerom strán 19:9. Nemala by chýbať ani 5G verzia, dostupná zrejme len na vybraných trhoch. U nás 5G sieť zatiaľ nefunguje a neočakávame jej spustenie skôr než budúci rok.

obr: phonearena.com

V prípade fotoaparátu výrobca predstavil nový 64 Mpix snímač. Mnohí očakávajú, že dostane svoje miesto práve v Galaxy Note 10. Má veľkosť pixela 0,8 mikrometra a mal by lepšie zvládať fotografie v zhoršených svetelných podmienkach.

Z noviniek sa hovorí o konštrukcii bez hardvérových tlačidiel. Samsung má totiž podľa viacerých zdrojov vyvíjať technológiu, ktorá by mohla nahradiť klasické tlačidlá hlasitosti a napájania. Svoje miesto by si v Galaxy Note 10 malo nájsť aj nové rýchlejšie nabíjanie, o ktoré sa postará 25 W nabíjačka. Všetky informácie zatiaľ treba brať s rezervou. Špekulácie ukončí až oficiálne predstavenie na konci leta.

Zdroj: sammobile.com, androidcentral.com

Diskusia k článku:

Peter Fejfar 15.05.2019 - 15:48

Vcelku sa teším. Ale vyčkám až do ďalšieho roku, nakoľko Note8, ktorý používam má ešte podporu a teda nemám dôvod meniť. Budúci rok to ale s najväčšou pravdepodobnosťou bude tá menšia verzia Note10. A manželke S10e za jej S8.

Celá diskusia 1 príspevok