Apple Watch 4 už na Slovensku ponúkajú meranie EKG

Posledná aktualizácia operačného systému watchOS 5.2.1 pre inteligentné hodinky Applu konečne sprístupnila meranie záznamu rytmov srdca aj pre slovenských používateľov.

Štvrtá generácia hodiniek Apple Watch uvedená v spetembri munulého roka, priniesla meranie EKG priložením prsta na korunku.

Spočiatku bola táto užitočná funkcia dostupná len v USA. Postupne sa rozširovala do ďalších krajín a v polovici mája sa konečne dočkali aj slovenskí používatelia.

Aktualizácia operačného systému watchOS 5.2.1 sprístupnila záznam činnosti srdca a hlásenie o nepravidelnom rytme na Slovensku, Islande, v Česku, Chorvátsku a Poľsku. Pokiaľ zariadenie zaznamená odchýľku od normálu, používateľa na to upozorní.

Stačí pol minúty merania priložením bruška prsta na korunku a v hodinkách budete mať záznam o činnosti vášho srdca, ktorý potom môžete ukázať lekárom. Dáta sa uložia v iCloude a budú šifrované.

Okrem novej funkcie obsahuje inštalačný nalíček opravy chýb a drobné vylepšenia. O dostupnosti novej verzie systému vás upozorní aj spárovaný iPhone, cez ktorý celá aktualizácia prebieha.

Za čitateľský tip a screenshot ďakujeme Róbertovi.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu