Huawei P30 a P30 Pro dostávajú aktualizáciu s Dual View videom

Pre tohtoročné top modely bola sprístupnená aktualizácia používateľskej nadstavby EMUI 9.1, ktorá prináša niekoľko nových funkcií. Okrem Dual View režimu s nahrávaním dvoch videí súčasne, ponúka aj meranie objektov, krajšie portréty a telefonovanie cez Wi-Fi.

Najväčším lákadlom aktualizácie, ktorá je na Slovensku dostupná od 9. mája, bude zrejme režim Dual View. Nová funkcia umožňuje využívať dva zadné snímače na záznam rôznych videí naraz.

V tomto režime môžete nasnímať ultra širokouhlý záber z hlavného 40 Mpix snímača a zároveň záber so zoomom z 8 Mpix teleobjektívu, pričom oba pohľady sa na displeji zobrazujú súčasne. Ako to funguje, znázorňuje krátke video.

Vyberať môžete z dvojnásobného, trojnásobného a päťnásobného priblíženia. Funkcia je dostupná pre oba modely a aktivujete ju v menu fotoaparátu: Fotoaparát -> Viac -> Dvojité zobrazenie.

S videom súvisí aj ďalšia novinka - vylepšené highlighty. Video editor AI dokáže identifikovať tváre a automaticky vytvorí krátky zostrih tých najzaujímavejších momentov z uplynulých okamihov. Update pridáva nové efekty a námety vytvorené umelou inteligenciou.

Majitelia P30 Pro budú mať k dispozícii meranie objektov a vecí pomocou rozšírenej reality. Táto funkcia sa objaví v menu ako samosttaná aplikácia a umožňuje meranie 2D a 3D rozmerov objektov pomocou ToF objektívu. Ďalšou novinkou je vylepšený režim Portrét, vo fotoaparáte pribudli efekty rozmazania pozadia.

Či už vlastníte Huawei P30 alebo P30 Pro, v telefóne po aktualizácii môžete využívať technológiu VoWi-Fi, teda telefonovanie cez Wi-Fi sieť.

Novinka je integrovaná priamo do notifikačnej lišty, čo umožňuje jej rýchle spustenie. Viac informácií o tejto technológii sa dočítate v článku Orange sprístupňuje VoWi-Fi - volanie cez Wi-Fi sieť.

Najnovší update s označením verzie B153 prináša aj aprílové bezpečnostné Google záplaty. Používateľskej nadstavbe EMUI 9.1 sme sa podrobnejšie venovali v článku EMUI 9.1 v Huaweioch prináša nový dizajn aj ľahšie ovládanie jednou rukou.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu