EDGE modem Siemens ES75 na slovenskom trhu

Už dávnejšie bol predstavený EDGE modem od Siemensu. Jeho predaj mal byť spustený už v júli. V Českej republike je dostupný za cenu asi 6 000 Kč, u nás sa mi ho v žiadnom obchode ešte nepodarilo vypátrať. Budete v hladaní uspešnejší?

Tlačová správa:

Spoločnosť Siemens, divízia Communications, uvádza (uviedla) 4. augusta na slovenský trh EDGE modem Siemens ES75, ktorý je založený na module MC75. Na slovenskom trhu sa tak objaví prvý EDGE externý modem určený pre rezidenčný segment pracujúci v Class 10 (4+2). Vďaka štvorpásmovému prevedeniu GSM (quadband) ho je možné používať vo všetkých svetových sieťach GSM. Okrem toho disponuje komunikačným rozhraním USB, ktoré ponúka možnosť pracovať s modemom v Plug&Play režime (modem sa po pripojení automaticky nastaví tak, aby mohol byť okamžite bez zložitých nastavení pripravený k činnosti). Tento modem je ideálnym riešením pre bezdrôtový prístup na internet alebo do firemnej siete.

Technológia EDGE umožňuje dosiahnuť trikrát vyššie prenosové rýchlosti než GPRS, a je tak v súčasnosti najrýchlejšou možnosťou prenosu dát v rámci technológie GSM. Umožňuje online prenos dátových súborov, audio a video sekvencií, rovnako ako prenos digitálnych fotografií alebo službu instant messaging. ES75 podporuje aj dátovo náročné multimediálne aplikácie, ktorými otvára nové možnosti prevádzkovateľom mobilných sietí. Siemens ES75 je prvý EDGE externý modem určený pre bežných používateľov pracujúci v Class 10 (4+2 timesloty). Teoretická rýchlosť sťahovania dosahuje teda až 236.8 kbps. Dáta možno posielať teoretickou rýchlosťou až do 118,4 kbps.

ES75

Modem je určený hlavne do domácností, no vďaka svojim malým rozmerom je použiteľný aj pre mobilných užívateľov. Pre užívateľov z oblasti malých a stredných podnikov predstavíme tiež EDGE Router postavený na EDGE module MC75.

Modem ES75 vychádza z modulu MC75, ktorý pracuje so všetkými frekvenčnými pásmami GSM. Možno ho teda používať vo všetkých existujúcich sieťach GSM v Európe, Amerike a Ázii. ES75 je vďaka štandardným rozhraniam vhodný pre rýchlu implementáciu do najrôznejších zariadení, ktoré vyžadujú vzdialenú komunikáciu.

Spoločnosť Siemens podporuje svojím know-how zákazníkov v priebehu implementácie modulu až do jeho sprevádzkovania. Okrem toho ponúka podporu v priebehu etapy schvaľovania. MC75 bude schválený podľa severoamerických a európskych smerníc R&TTE, FCC, GCF a PTCRB.

Nový modul EDGE je založený na technológii spoločností Siemens, Analog Devices a TTPCom. Spoločnosť Analog Devices je dodávateľom základnej čipovej sady a výrobcom komunikačného softwaru spoločnosť TTPCom dodáva software pre GSM komunikáciu.

Predpokladaná maloobchodná cena s DPH bude približne 7 500 Sk.

MC75

Hlavné funkcie modulu MC75:

Quadband GSM (850/900/1800/1900 MHz),

EDGE (E-GPRS) Multislot Class 10 (4+2 timeslots),

GPRS Class 12 (4+4 timeslost),

RILNDIS ovládač pre Microsoft Windows Mobile zariadenia,

Fully compatible with USB 2.0 full speed.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu