True wireless Bluetooth slúchadlá od Nokie: keď má prednosť dizajn

Minimalistické slúchadlá sľubujú výdrž takmer 4 hodiny, dobre vyzerajúce ochranné puzdro ich potom nabije ešte trikrát. Poteší aj ochrana voči potu a vlhkosti.

Ktorá značka ešte neponúka plne bezdrôtové Bluetooth slúchadlá? V ponuke viacerých slovenských e-shopov sme objavili aj true wireless prírastok od Nokie. Za cenu približne 115 eur.

Tak, ako prakticky všetky modely z nášho jarného výberu Najznámejších true wireless slúchadiel do uší, aj Nokia True Wireless Earbuds BH-705 disponujú puzdrom, ktoré obe samostatné jednotky nepretržite nabíja a drží v plnej pohotovosti.

Základné parametre Nokia True Wireless Earbuds BH-705

Hmotnosť každého slúchadla 5 gramov, spolu s puzdrom 18 gramov, rozmery slúchadiel 20 x 10 mm, puzdro 102 x 20 x 20 mm, výdrž 3,5 až 4 hodiny (hudba / telefonovanie), ďalšie nabitie z puzdra doplna až 3-krát, odolnosť voči potu a ošpliechaniu vodou, ovládacie tlačidlo, Bluetooth 5.0, USB-C, tri silikónové nadstavce (S, M, L)

Slúchadlá zaujmú minimalistickým tvarom, vďaka čomu ale vydržia hudbu prehrávať iba približne 3 a pol hodiny. Len na porovnanie, nedávno testované Galaxy Buds od Samsungu zvládnu až 6 hodín na jedno nabitie.

Oválne puzdro, z ktorého slúchadlá vyberiete vysunutím vnútra do strany, má priemer iba 20 milimetrov a pripomína skôr jednoduchú externú batériu s nabíjaním cez USB-C. Valčeku ale nechýbajú informačné diódy a dosť energie na to, aby vybité slúchadlá doplna nabil presne trikrát. Celkovo tak možno uvažovať až o takmer 12-hodinovej výdrži, najmä ak budete slúchadlá používať skôr na telefonovanie cez zabudovaný mikrofón než počúvanie hudby. To ich samozrejme bude vybíjať rýchlejšie, najmä pri vyšších hlasitostiach.

V balení nájdete tri rôzne veľkosti silikónových nadstavcov, ktoré majú zaistiť bezpečné uchytenie v každom uchu.

Na každom z meničov nájdeme jedno malé tlačidlo, ktoré slúži na reguláciu hlasitosti, prepínanie piesní alebo pozastavenie hudby. Podľa webu Headphonecheck.com, ktorý ich už krátko testoval, sa dlhým podržaním ľubovoľného z tlačidiel slúchadlá vypínajú. Nespomína však, či sa uspia aj samé pri dlhšej neaktivite.

Redaktor chváli basy aj čisté výšky slúchadiel pri prehrávaní hudby a z celkovej kvality prednesu bol veľmi pozitívne prekvapený.

Na druhej strane, zložité ukladanie slúchadiel do puzdra, kedy sa treba trafiť presne na maličké kontakty prenášajúce prúd, si vyslúžilo kritiku. Sven Opitz dokonca spomína, že slúchadlá sa v obale môžu pootočiť aj pri neopatrnom prenášaní, takže ich nie vždy nájdete plne nabité.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu