Alcatel 1C (2019) na Slovensku

V slovenských obchodoch sa začal predávať plnohodnotný dual SIM smartfón s natiahnutým 5'' displejom a špeciálnou Go edíciou Androidu. Ponúka cenovku tesne pod šesťdesiat eur.

Alcatel 1C (2019) je určený najmä deťom a nenáročným používateľom, ktorí sa s funkciami smartfónu zatiaľ len zoznamujú. Telefón dobre poslúži aj ako záložný mobil, na stanovačke či letnom festivale.

Má kompaktné rozmery a hmotnosť necelých 150 gramov. Na 5'' displeji s pomerom strán 18:9 nájdeme rozlíšenie 480 x 960 bodov. Optimalizovaný Android 8.1 v Go edícii sa napriek slabej hardvérovej výbave postará o plynulý chod zariadenia.

Aplikácie sú objemovo menšie a prispôsobené. Systém obsahuje novú správu dát a v obchode Google Play nájdete softvér navrhnutý pre Android Go edition.

Na snímanie fotografií a videí využijete zadný 5 Mpix fotoaparát s LED bleskom alebo prednú 2 Mpix kameru. Telefón dokáže pracovať s dvomi SIM kartami naraz a ani vložením pamäťovej karty neprídete o dual SIM funkciu. Vo výbave nechýba FM rádio ani 3,5 mm jack, na internet sa pripojíte prostredníctvom 2G alebo 3G technológie. LTE chýba.

Alcatel 1C (2019) sa na Slovensku predáva za odporúčanú cenu 59,90 eur. Na výber je v modrom a čiernom farebnom prevedení.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu